Ruzie om wildplassen eindigt in ordinaire schoppartij in Breda: vier vechtersbazen opgepakt

19 december 2015 om 14:01
nl
Een 20-jarige man is vrijdagnacht op de Ridderstraat in Breda in elkaar getrapt door een groep van vier mannen. Dat gebeurde rond halfvijf, nadat een ruzie over wildplassen uit de hand liep.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling. Hij vertelde dat zijn vriend op de Ridderstraat tegen een gevel plaste. Vier mannen die voorbijliepen, zeiden daar iets over en bleven vervolgens staan.
Op grond geschoptDe discussie over het wildplassen escaleerde, waarna het 20-jarige slachtoffer door de vier mannen werd geslagen. Vervolgens kreeg hij een kopstoot van één van de vechtersbazen, waarna hij op de grond belandde.
Terwijl de Bredanaar weerloos op de grond lag, werd hij door de mannen meermaals geschopt, zo verklaarde hij tegenover de politie. Een getuige dreef de twee groepen uit elkaar en maande de betrokkenen tot rust.
CamerabeeldenNadat het weer rustig was in de straat, liepen de verdachten weg richting de Halstraat. Toegesnelde agenten hebben hen dankzij camerabeelden en getuigen even verderop op de Oude Vest kunnen aanhouden.
Het gaat om drie mannen uit Oosterhout (28,31 en 31 jaar) en één 34-jarige inwoner van Oosteind. Een van de verdachten verklaarde dat er inderdaad vanuit zijn groep iets gezegd was over het wildplassen en dat er daarna over en weer daarna geslagen was.
Toedracht vechtpartijTwee verdachten riepen dat zij juist een eind gemaakt hadden aan het tumult. De politie heeft twee getuigenverklaringen opgenomen en bestudeert camerabeelden om de exacte toedracht van de vechtpartij te achterhalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.