'Niet akkoord gaan met deze flauwekul', NAC-fans boos over 'maatregelen' Ajax

19 december 2015 om 16:54
nl
De supporters van NAC Breda zijn boos. Ze hebben vernomen dat slechts 75 fans de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op 25 januari mogen bijwonen. De politie zou uit veiligheidsoverwegingen niet te veel Bredase supporters op sportpark De Toekomst willen toelaten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het duel Jong Ajax-NAC zou eigenlijk in de Amsterdam ArenA afgewerkt worden. Maar om de grasmat in de ArenA niet al te veel te belasten zou de voetbalwedstrijd verplaatst worden naar De Toekomst. Daar is maar een klein uitvak beschikbaar.
'Onmogelijk aantal'Op de site van De Rat benadrukken de NAC-fans dat het toestaan van slechts 75 supporters 'een onmogelijk aantal is. "Met 55 uitkaarthouders en een volle bus - die standaard naar ieder uitduel gaat - is het absurd om te moeten bepalen wie dan wel en niet mag gaan."
Op de site van De Rat wordt voorgesteld deze kwestie 'zo hoog mogelijk op te spelen'. "Afgezien van hooguit tweehonderd NAC-supporters en vijftig Amsterdamse familieleden is geen hond in deze wedstrijd geïnteresseerd. Toen Sparta kort geleden protesteerde, kreeg die club zonder pardon 150 extra kaarten toegewezen. Op de dag zelf kregen die fans vanwege het slechte weer zelfs een plekje op de hoofdtribune toegewezen. Dus met die veiligheids- en capaciteitsonzin wordt als puntje bij paaltje komt ook maar willekeurig omgegaan."
Daarom mag NAC volgens de fans 'niet akkoord gaan met deze flauwekul'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.