PSV-spelers Lestienne en Zoet opgepakt na vechtpartij op Stratumseind Eindhoven [VIDEO]

21 december 2015 om 13:16 • Aangepast 21 november 2020 om 13:57
nl
PSV-spelers Jeroen Zoet en Maxime Lestienne zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over vier opgepakt na een vechtpartij op het Begijnenhof vlakbij het Stratumseind. Dat bevestigen PSV en de politie tegen Omroep Brabant. Beide spelers zijn zondagmiddag na verhoor met een boete huiswaarts gestuurd.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Maxime Lestienne is opgepakt voor 'vechten op straat', meldt de politie. Jeroen Zoet werd aangehouden voor het belemmeren van de arrestatie.
WoordenwisselingVolgens PSV kreeg Lestienne een woordenwisseling op weg naar huis, wat leidde tot duw en trekwerk, nadat hij meerdere malen was lastig gevallen.
Nadat de politie hem oppakte, probeerde Zoet volgens de club zijn ploeggenoot te beschermen. Agenten vonden dat hij dat niet op de juiste manier deed en arresteerden de keeper.
Video van de vechtpartij: veel omstandersOp amateurbeelden is te zien hoe Maxime Lestienne op de grond ligt en geboeid wordt door agenten. Even later wordt de aanvaller in een busje gezet en weggereden richting het bureau.
Jeroen Zoet lijkt zich op de beelden op afstand met de arrestatie te bemoeien. Ook hij wordt vervolgens opgepakt.
De vechtpartij nabij een taxistandplaats is door veel omstanders gezien. Het publiek dreigde zich tegen de politie te keren, meldt de politie. De aanleiding voor de vechtpartij is niet door de politie gecommuniceerd.

Wachten op privacy instellingen...

Ook andere arrestatiesOverigens werden ook twee vrouwen en een andere man aangehouden omdat ze de aanhouding van de Belgische vleugelaanvaller wilden verhinderen. De politie wil niet zeggen of de vrouwen de partners zijn van de voetballers.
Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan en is door de politie ook niet meer gevonden. Zoet en Lestienne zaten zondagochtend nog vast. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt. Beide spelers betreuren het incident, meldt de club.
Reacties Jeroen Zoet en Toon Gerbrands Algemeen directeur Toon Gerbrands en hoofdtrainer Phillip Cocu hebben vanmiddag met de spelers gesproken. Jeroen Zoet: "We beseffen dat dit een gevolg is van onjuist handelen en wij hebben er dan ook spijt van."
Toon Gerbrands concludeert dat Jeroen en Maxime er weer eens mee geconfronteerd zijn dat ze in een glazen huis leven en dat dit een bepaald voorbeeldgedrag van hen gevraagd wordt. "Ze hebben hun excuses aangeboden en die hebben we geaccepteerd", aldus Gerbrands.
Terugkeer Lestienne In de wedstrijd tegen PEC (3-2) vierde Lestienne zaterdagavond zijn terugkeer met een invalbeurt en de belangrijke voorzet op Luuk de Jong. Hierdoor kon de aanvoerder de wedstrijd beslissen.
De Belg was sinds eind september afwezig geweest door het overlijden van zijn beide ouders kort na elkaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.