Video

Top tv-kok Pierre Wind vertelt in Tilburg over kerstontbijt voor kids: 'Maak er iets speciaals van!'

20 december 2015 om 16:10
nl
De tafel is gedekt voor het kerstontbijt. Glanzend zilveren bestek, engeltjes als servetringen, brandende kaarsjes en heel veel lekkers. Dan schuiven de kinderen aan: "Bah! dat lust ik allemaal niet!" Herkenbaar? In brasserie De Vier Jaargetijden in Tilburg gaf topkok en tv-man Pierre Wind zondag demonstraties. Eén met als onderwerp: hoe maak ik het kerstontbijt aantrekkelijk voor de kinderen?
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

"Mijn tip: maak er iets speciaals van." De kale, goedlachse, beetje gekke, snel pratende en graag knuffelende tv-kok Pierre onderstreept dat deze zondag voor kerst met voorbeelden. Pinguins van watermeloen, Mickey Mouse van pannenkoek, sneeuwpoppen van eieren.
Kerstman op tafelEn wat te denken van de kerstman van tomaat. Wind: "Hol een tomaat uit en vul hem met een beetje roomkaas. Dan spuit je met dezelfde roomkaas haartjes en een baard erop. Zet het kapje weer terug en maak twee oogjes, van roggebrood bijvoorbeeld. Dan heb je op tafel dus allemaal van deze  kerstmannetjes."
Misschien toch liever kerstboompjes? Geen probleem. "De kluit is van een stukje roggebrood. Dan maak je met de kaasschaaf een lange, dunne plak komkommer. Die vouw je als een harmonica, prikker erdoorheen en je hebt een kerstboom." Eventueel geserveerd in een doorzichtige plastic kerstbal en je maakt gegarandeerd indruk op de kids.
Sterren van broodBijkomend voordeel: dat ze groente verorberen, zouden ze zo bijna vergeten. Eén van de moeders die met twee dochters luistert naar de masterclass van Pierre Wind, is aangestoken door zijn enthousiasme: "Mijn meiden wilden meteen al kerststerren van brood gaan maken. Die staan bij ons dus op tafel deze kerst." Haar dochters vullen aan: "En kersttaart en pannenkoeken!"
Eén van die meiden kreeg een aandenken mee van de bekende tv-kok. "Dit is een baloentas," zegt ze. Het is een uitgeholde watermeloen. Door Wind zo gesneden dat het een fruitmand met hengsel is geworden.
Of moeder die ook gaat maken? Kijkend naar haar dochters die onder de meloen zitten, zegt ze lachend: "Misschien van de zomer een keertje!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.