Video

Mathieu van der Poel verslaat Van Aert in wereldbeker in Namen

20 december 2015 om 17:54
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerveldrit in Namen zondag gewonnen na een spannend onderling duel met de Belgische leider in het tussenklassement, Wout van Aert.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Na een razendsnelle laatste ronde had de wereldkampioen op de eindstreep welgeteld één seconde voorsprong op zijn grootste concurrent. De Belg Kevin Pauwels kon het duel tussen de twee giganten alleen nog op een afstandje volgen en eindigde als derde op zeven seconden.
EmotioneelMathieu van der Poel reageerde emotioneel op zijn eerste wereldbekeroverwinning sinds zijn rentree na een knieblessure. “Ik geloofde niet dat ik de benen had om te winnen”, toonde hij zich verrast. “Ik weet niet of ik al ooit zo diep ben gegaan. Ik ben over mijn limiet gegaan. Ik was volledig kapot en ben enorm blij. Het is een van mijn mooiste overwinningen, zeker na mijn blessure. Het spreekt toch tot de verbeelding om te winnen van deze twee toppers. Daar doe je het voor.”
Vooral het kloppen van de Belg Wout van Aert deed Van der Poel goed. "Hij is in grote vorm. Maar het is ook voor hem onmogelijk om alle wedstrijden te winnen. Misschien had hij vandaag een mindere dag. Wat hij dit seizoen laat zien, is enorm."
IdoolVolgende week staat de veldrit in Heusden-Zolder op het programma. Daar gaat Van der Poel de strijd aan met zijn grote idool Lars Boom. "Ik vind het jammer dat hij vandaag door ziekte niet kon starten. Ik kijk nog steeds tegen hem op. Ik denk dat het lastig is om tegen hem te koersen. Als ik op het WK maar van hem win", glimlacht Van der Poel.
De race in het warme Namen werd hard gemaakt door Lars van der Haar. De Europees kampioen opende de strijd in de vierde ronde door de aanval te kiezen en probeerde dat een ronde later nog een keer. Een kleine voorsprong van de coureur van Giant-Alpecin werd echter teniet gedaan door een lelijke val in een natte asfaltbocht.
OffensiefOp het technische gedeelte werd Van der Haar voorbij gereden door de Belgische klassementsleider Van Aert. Zijn tempo kon alleen gevolgd worden door Van der Poel en Pauwels.
Van der Poel opende het offensief in het kopgroepje in de voorlaatste ronde maar was niet meteen beslissend. In de slotronde nam Van Aert het initiatief nog even terug, maar de beslissende aanval in de laatste meters was voor de twintigjarige Van der Poel.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.