Kerstmannenloop in Roosendaal: ho ho ho en go! [FOTO'S]

20 december 2015 om 19:24
nl
Roosendaal kleurde rood, deze zondag. Kerstmannenrood, om precies te zijn. Tijdens de Kerstmannenloop renden zo'n 120 sportievelingen compleet met wattenbaard door de straten van de binnenstad. Onderweg haalden ze spullen op voor de Voedselbank. Ho ho ho en go!
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Het is een traditie die is overgewaaid uit Amerika, de Santa Run in de weken voor kerstmis. In steeds meer steden in Nederland wordt het hardloopevenement georganiseerd.
KerstkransmedailleDe deelnemers in Roosendaal legden groepsgewijs een parcours af van drie kilometer, aangevoerd door drie kerstmannen die het tempo bepaalden. De echte sportievelingen plakten er vervolgens nog twee kilometer aan vast. Binnen twintig minuten waren de meeste kerstmannenlopers over de finish op het Tongerloplein. Daar kregen ze een kerstkransmedaille, die door sommigen meteen werd opgepeuzeld.
Onze fotografe was ook bij de Kerstmannenloop in Roosendaal. Check hier de fotoserie.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157662470432731/]
'Hoog tempo'Een enkeling had zich toch een beetje verkeken op de Santa Run. "Ik vond het tempo erg hoog", aldus een kerstman met vuurrode wangen. "Het viel niet mee." Anderen vonden het jammer dat er zo weinig publiek langs de kant stond om de renners aan te moedigen. "Het moet nog een beetje groeien allemaal, denk ik."
Daarna volgde Roosendaal Zingt Kerst, het jaarlijkse meezingfestijn waarbij allerlei bekende kerstliedjes de revu passeerden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.