Matwé Middelkoop verliest finale NK, maar dwingt Haase tot het uiterste

20 december 2015 om 19:52
nl
Matwé Middelkoop heeft de finale van het Nederlands kampioenschap tennis verloren van de Robin Haase . Haase, de nummer 66 van de wereld, moest er wel diep voor gaan, maar was in drie sets toch te sterk voor Middelkoop: 7-6 (4) 2-6 7-5.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Middelkoop liet in de eerste set al duidelijk blijken niet onder te doen voor Haase. De Bredanaar accepteerde dat de nummer één van Nederland soms een rally naar zich toe trok, maar pareerde dat met behoudend en zeer solide spel. “Niet doen, niet doen. Concentreer je”, beet hij zichzelf toe toen hij opportuun reageerde en pardoes een fout maakte.
BreekkansenDe tactiek van Middelkoop en het wisselende spel van Haase leverden enkele breekkansen over en weer op, maar pas op 4-4 sloeg Haase toe. De Hagenaar wist vervolgens de set niet uit te serveren toen Middelkoop gas gaf. Die liep vervolgens uit tot 6-5, kon Haase niet nog een keer breken en maakte tot zijn frustratie een paar kleine foutjes in de tiebreak. Een balletje net achter de baseline en net naast de zijlijn kostten Middelkoop de kop.
De tweede set ging overtuigend naar Middelkoop, die steeds minder toegaf en tweemaal de service van Haase brak. Na twee vroege breaks over en weer in de derde set was een beslissing van de lijnrechter bepalend. Op 5-5 en deuce liet Middelkoop een bal lopen, maar hij werd in gegeven. In plaats van een breakkans te krijgen, moest de ziedende Bredanaar toezien dat Haase uitliep naar 6-5.
Titel toch voor HaaseDat was voor Haase het moment om de eerste de beste breakkans te verzilveren. Middelkoop sloeg nipt uit, Haase pakte de titel. “Het was zwaar, ik heb het gevoel alsof ik een vijfsetter heb gespeeld”, zei de Hagenaar, die ook volop in training is voor het nieuwe seizoen. “Ik heb gisteren mijn training afgezegd voor deze wedstrijd. Ik ben blij dat ik heb gewonnen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.