Video

Handbalvereniging Made blij met vele aandacht door succes Nederlandse handbalsters

20 december 2015 om 22:17
nl
De Nederlandse handbalsters gooien hoge ogen gooien op het WK. En daardoor komt het handbal van een ondergewaardeerde sport opeens vol in de schijnwerpers te staan. En ook de handbalclubs in Brabant merken dat ze nu meer dan ooit in de belangstelling staan.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Hoewel de handbalfinale zondagavond verloren ging, konden ze zich geen betere reclame wensen bij Handbalvereniging Made. Dat handbal een mooie sport is, hoef je de meiden van HVM namelijk niet te vertellen.
Geen sport voor watjesJoy Roelands is al jaren handbalster bij HVM. Volgens haar is handbal een iets rustigere sport dan rugby. “Rugby dat is echt heel erg met duwen en rammen en zo, maar handbal is daar wel een andere variant van. Het is iets rustiger. Zoals, je mag niet echt beuken en op de grond duwen en zo, maar wel vastpakken en een beetje duwen.”
Toch is handbal geen sport voor watjes want het gaat er pittig aan toe. “Als je wordt gekrabd doet het wel pijn maar het is gewoon. Dat krijg je met meiden, die krabben.”
Doelvrouw Tess Wester maakt indrukDe torenhoge favoriet in Made is de keepster van het Nederlands elftal: Tess Wester. “Zij houdt ballen eruit waar je u tegen zegt”, aldus een speelster.
Sanne van Oosterhout, keeper bij HVM, zit bij de Brabantse selectie en volgt de verrichtingen van Wester op de voet. “Ik vind het heel leuk om die ballen uit de goal te houden.” Van Oosterhout ziet een carrière in het handbal wel zitten.  
Goede reclame voor het handbalDe Nederlandse handbalsters konden het historisch wereldkampioenschap zondagavond niet bekronen met de wereldtitel. Grootmacht Noorwegen was in de finale veel te sterk en won met duidelijke cijfers: 31-23. Het succes van de Nederlandse dames zorgt voor meer interesse ook bij de amateurverenigingen.
Het handbal mag volgens HVM ook bij NOC*NSF wel wat meer aandacht krijgen. “het handbal trekt nu juist aan. Die grenzen zouden ze bij NOC*NSF zeker kunnen verleggen om de sport populairder te maken”, aldus speelster Nidia van der Pluijm.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.