Meeste klachten vuurwerkoverlast komen uit Breda

21 december 2015 om 08:53
nl
Vanuit Breda komen de meeste meldingen van vuurwerkoverlast van Brabant. Dit blijkt uit de meldingen die binnenkomen op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Vanuit Breda zijn hier tot maandagochtend zeven uur 234 meldingen gedaan.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Tilburg staat met 210 meldingen van vuurwerkoverlast op een tweede plek. Gevolgd door Eindhoven met 167 meldingen.
Op het meldpunt zijn maandagochtend om zeven uur al meer dan vijftienduizend meldingen binnengekomen. Twee dagen geleden werd de website geopend.
Meer klachten dan vorig jaarVolgens de initiatiefnemer van het meldpunt ligt het aantal klachten een stuk hoger dan vorig jaar. Vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties. Vorig jaar kwamen de meeste Brabantse meldingen uit Eindhoven.
De meeste klachten op vuurwerkoverlast.nl gaan over zware vuurwerkbommen. Huisdieren schieten daarvan in de stress en mensen liggen er 's nachts wakker van. Zondag kwamen veel meldingen binnen over schade door vuurwerk.
Resultaten naar Tweede KamerMet de meldingen op het meldpunt willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen van vuurwerkoverlast worden verwerkt in een rapport.
Het rapport wordt begin volgend jaar aan de Tweede Kamer en dertig burgemeesters aangeboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.