Ontplofte Renault Twingo in Geldrop nog altijd een raadsel, niemand aangehouden voor explosie

21 december 2015 om 15:29
nl
Het onderzoeksteam van de politie is nog altijd volop bezig met het onderzoek naar de ontplofte auto in Geldrop eind november. Er is nog niemand opgepakt voor betrokkenheid bij de explosie, bevestigt een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant. “We doen geen mededelingen omdat dit het onderzoek zou kunnen schaden.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De politie houdt de kaken stijf op elkaar over het onderzoek naar de geruchtmakende explosie in de Amundsenstraat. Die explosie ging gepaard met een ‘vreselijk harde knal’, meldden buurtbewoners geschrokken aan Omroep Brabant.
Opzet in spelBrokstukken van de auto werden daags na de explosie naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd voor verder onderzoek. Bij de ontploffing vielen geen gewonden.
De politie houdt er rekening mee dat er opzet in het spel is. De eigenaar van de auto liet ook al doorschemeren dat het sowieso niet om een ongeluk gaat. Zo werd het huis waarvoor de auto stond een dag eerder al door vandalen bekogeld met stenen.
ZIE OOK: Buurtbewoners eisen vertrek onruststokers na explosie in Geldrop: ‘Ik verhuis als het zo doorgaat’
ProbleemhuisIn de buurt waar de auto is ontploft, zijn vaker problemen. Zo zijn er geregeld burenruzies en zouden er drugs gedeald worden rondom het huis waar de auto tot ontploffing is gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.