Vondst honderden kilo’s illegaal vuurwerk: tien maanden celstraf voor man uit Zundert

21 december 2015 om 16:15
nl
Een man uit Zundert heeft maandagmiddag van de rechter in Den Bosch tien maanden celstraf gekregen, omdat hij honderden kilo’s aan illegaal vuurwerk in bezit had. De vondst werd in oktober dit jaar gedaan in een kelderbox aan de Bisonstraat in Breda.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Daarnaast krijgt de man een celstraf van vijf maanden voorwaardelijk. Tegen de man was achttien maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank concludeert dat het professionele vuurwerk enkel bestemd was voor particulier gebruik.
Honderden kilo’s vuurwerkAanvankelijk werd door de politie gemeld dat er 300 kilo vuurwerk was gevonden in de kelderbox. Later meldde de politie dat er 450 kilo in de garage lag. In totaal had de man 489 kilo aan illegaal vuurwerk in bezit, zo bleek maandag tijdens de zitting.
In de kelderbox van de seniorenflat stonden verschillende dozen, met daarop teksten als 100 shots Cake, Shells, Crazy Bang en Made in China. In één doos zaten grote ronde mortieren, ter grootte van een basketbal.
Taakstraf voor andere vuurwerkverkoperMaandagmiddag deed de rechtbank in Den Bosch ook uitspraak tegen een 20-jarige man uit Rosmalen die in september in Schijndel en Sint-Oedenrode illegaal vuurwerk aan drie minderjarigen verkocht. Het ging om tachtig stuks Cobra 8-knalvuurwerk. Een van de kopers raakte gewond toen hij met het zware vuurwerk had gerommeld.
Tegen de 20-jarige man werd twaalf maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist, maar onder meer vanwege de prille leeftijd van de verkoper besloot de rechtbank hem een taakstraf van 200 uur te geven. Volgens de rechter ziet de man de ernst van het delict in en zijn de persoonlijke omstandigheden van de man ‘in positieve zin veranderd’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.