Bedrijfshallen Vlijmen terecht voor half jaar gesloten na vondst hennepkwekerij

21 december 2015 om 17:19
nl
Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden mocht twee bedrijfshallen op een bedrijventerrein aan de Wolput in Vlijmen voor een half jaar laten sluiten nadat daar een hennepkwekerij werd ontdekt. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Bosch maandag besloten. De eigenaren van de bedrijfshallen waren het niet eens met het besluit van de burgervader en spanden een zaak aan.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De politie ontdekte zaterdagmiddag 16 oktober op de zolder van een van de bedrijfshallen spullen die worden gebruikt voor het opzetten van een hennepkwekerij. Het ging onder meer om koolstoffilters, assimilatielampen, ventilatoren en groeimiddelen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.
Ruim honderd plantenOp het terrein achter de bedrijfshal stonden drie zeecontainers. In één daarvan ontdekten agenten een hennepkwekerij met 128 wietplanten. In een andere zeecontainer vond de politie verpakkingsmateriaal met hennepresten.
De burgemeester van de gemeente Heusden besloot het achterste deel van het bedrijventerrein en twee bedrijfshallen nog diezelfde dag voor een half jaar te laten sluiten.
ZIE OOK: Inval in pand aan Wolput in Vlijmen: verdachte geblinddoekt afgevoerd in politiewagen
Bezwaar eigenarenEen aantal andere bedrijfshallen mocht wel open blijven. Volgens de eigenaren stond de burgemeester niet in zijn recht om de bedrijfshallen te sluiten. In die panden waren immers geen drugs gevonden.
Volgens de voorzieningenrechter staat het vast dat de hennepkwekerij in de zeecontainer werd voorzien van stroom vanuit een bedrijfshal. Er is daarom sprake van een samenhangend geheel, aldus de rechter.
ArrestatiesEr werden bij de inval vier verdachten opgepakt. De verdachten waren twee mannen die op de Wolput woonden en twee mannen uit Vlijmen van 26 en 28 jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.