Video

12-jarige René bezorgt dementerenden vrolijke middag in Middelbeers

21 december 2015 om 22:08
nl
CareClowns hebben maandag voor veel vrolijkheid gezorgd onder de dementerende bewoners van Zorgcentrum Vestakker in Middelbeers. De clowns waren ingehuurd door de twaalfjarige René Liebregts. Hij verkocht zelfgemaakte kransen en kettingen om de benodigde honderd euro hiervoor bij elkaar te sprokkelen.
Profielfoto van Habets Eefje
Geschreven door
Habets Eefje

De 12-jarige René wist nog niet wat hij van het optreden van de clowns moest verwachten. "Ik heb ze nog nooit gezien, maar ik denk dat ze klassieke grappen gaan maken. Ik hoop dat de ouderen veel moeten lachen." Nou, dat laatste is zeker gelukt. Er werd hard gelachen door de bewoners van het zorgcentrum en ze zongen ook enthousiast mee met de deuntjes die gespeeld en gezongen werden.
Ervaren weldoenerRené heeft al eerder geld ingezameld voor de CliniClowns en voor Stichting Kika. "Ik heb al veel voor kinderen gedaan en nu wilde ik iets voor ouderen doen", vertelt de jonge weldoener. "Ik ben goed in verzamelen en dan kan ik het net zo goed voor een goed doel doen."  
Met hulp van zijn moeder en zus maakte René kettingen van kralen en zeepjes, en kerstkransen, ook versierd met zeepjes. Maar hij ging in zijn eentje langs de deuren in zijn dorp Oostelbeers om de spullen te verkopen. Op de vraag of hij niet liever buiten speelt of achter de computer zit, zegt hij: "Het is voor een goed doel, dus ik doe het graag. Ik heb een goed hart."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.