Applaus voor wijkagent Martijn die opkomt voor Roosendaler: ‘Geef deze kansarme jongen een baan’

22 december 2015 om 08:46 • Aangepast 21 november 2020 om 13:56
nl
Iedereen maakt fouten, daar ben je tenslotte mens voor. Dat realiseert Martijn van Eekelen zich maar al te goed. Op zijn Twitterpagina doet de Roosendaalse wijkagent een hartverwarmende oproep om een ‘kansarme jongen’ uit zijn wijk De Kroeven aan een baan te helpen. “De wil is aanwezig, nu nog een kans.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Twitter-berichten waarin Van Eekelen zijn volgers om hulp vraagt, worden massaal gedeeld en ‘geliket’. "Soms moet je als wijkagent buiten de lijntjes durven kleuren", verduidelijkt de Roosendaler zijn actie. “Dus ik wil toetsen hoe ver dit netwerk gaat.”
'Hij zoekt de weg omhoog'In zijn berichtjes laat Van Eekelen doorschemeren dat de jongen in zijn verleden fouten heeft gemaakt en daar nog altijd last van ondervindt. “Hij zoekt al een tijdje de weg omhoog”, meent de wijkagent. De jongen zou al een lange tijd op zoek zijn naar een baantje, maar zou keer op keer worden afgewezen vanwege zijn verleden.
Tientallen mensen laten op het sociale platform weten gecharmeerd te zijn van de oproep van Van Eekelen. “Mijn held van de dag”, zo twittert Patrick Bijvoet. Zelf ziet de wijkagent zich niet zo. “De held is de jongen die deze hulpvraag durft te stellen. Dat is moeilijk in de straatcultuur”, zo stelt hij.
'Hopelijk grote stap voor hem'De actie van Van Eekelen heeft al succes opgeleverd. Later deze week volgt een gesprek met een bemiddelaar die de jongen mogelijk aan een baan kan helpen. “Soms heeft iemand een springplank nodig. Mij heeft de jongen in elk geval overtuigd. Als ‘zijn’ wijkagent doe ik dan graag iets extra’s. Kleine moeite voor mij, hopelijk een grote stap voor hem.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.