Vandaag in Brabant breken we weer een warmterecord

22 december 2015 om 08:46
nl
Winter? Kou? Ammehoela! beter nog, vandaag vestigen we weer een warmterecord. Zo warm als het vandaag wordt, is het nog niet op 22 december geweest. Zo komen we toch nooit in die kerstsfeer. Sneeuw moeten we hebben, kou. Niet deze lentedag. Ook gaan we minder naar het museum, maar dat is niet erg. En er is meer.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De warmste 22 december ooit was in 1991 toen het 13,2 graden Celsius werd. Dinsdag wordt het met 15 graden alweer extreem zacht. Het is bewolkt, maar het blijft droog.
  • De Brabantse musea hebben minder bezoekers getrokken. En dat terwijl de landelijke trend juist is dat musea meer bezoekers trekken.
  • Vorig jaar kreeg Eindhoven Airport 3,9 miljoen reizigers over de vloer. Vandaag maakt de snelstgroeiende luchthaven van Nederland bekend hoeveel mensen er dit jaar van de luchthaven gebruik hebben gemaakt.


[youtube:body:https://youtu.be/DVfbaq6wC00]
Waar wordt over gepraat?

  • Vijf maanden na een aanslag op zijn leven slaapt een varkenshouder uit Boekel nog altijd met één oog open. De boer kwam oog in oog te staan met een man die hem met een mitrailleur wilde doorzeven.
  • De twaalfjarige René Liebregts heeft dementerende bewoners van Zorgcentrum Vestakker in Middelbeers een hele fijne middag bezorgd. Hij zamelde honderd euro in en huurde clowns in om de ouderen te vermaken.
  • Wijkagent Martijn van Eekelen vond dat hij iets moest doen om een 'kansarme jongen' te helpen. Via twitter vraagt hij of iemand deze jongen misschien aan een baan kan helpen, want 'de wil is aanwezig, nu nog een kans'.


[tweet:body:https://twitter.com/wa_roosendaal02/status/678664782510235648][Tweet:body:https://twitter.com/wa_roosendaal02/status/678665095279468544]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Langs de A2 zijn gisteravond twintig vaten gevonden. Dat daar drugsafval in zit, laat zich raden.
  • Veel politie, ook veel heftige discussies, maar de infoavond in Kaatsheuvel over de mogelijke komst van 1200 vluchtelingen verliep rustig, zoals het hoort.
  • In Helmond werd een vrouw in thuis overvallen. De daders vluchtten. Of ze iets buit hebben gemaakt, is nog niet duidelijk.


[tweet:body:https://twitter.com/_Bernt/status/679000349093576704]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.