Video

Gedupeerden van frauderende man uit Gemert vrezen het ergste: 'Dat geld zien we nooit meer terug'

22 december 2015 om 07:49
nl
De bewoners van het appartementencomplex aan de Nieuwe Biezen in Gemert denken niet dat ze hun gespaarde geld voor onderhoud nog terugkrijgen. Ruim 80.000 euro was in beheer bij een plaatselijk administratiekantoor waarvan de directeur verdacht wordt van fraude. "Dat geld is nu weg."
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

De Vereniging van Eigenaars (VVE) van De Nieuwe Biezen kreeg in oktober een e-mailtje waarin de man uit Gemert hen liet weten dat hij ruim 80.000 euro van hun rekening had gehaald voor 'uitbreiding van zijn bedrijfsvoering'.
"Dat mag hij helemaal niet doen," zegt Martien Huijbers van de VVE. "Hij heeft een volmacht om tot een beperkt bedrag geld van onze rekening te halen. Dat is voor onderhoud van het appartementencomplex, maar zeker niet voor zijn eigen gebruik."
Geleend geld voor 31 december terugDe man beloofde het geld voor eind december terug te betalen, maar daar gelooft Huijbers niet in. "Hij heeft alleen in Gemert al het beheer over het spaargeld van vier VVE's en die hebben allemaal soortgelijke e-mails gekregen. Hoe kan die man dat ooit terugbetalen?"
Martien Huijbers is 'goed giftig' als hij bedenkt wat de Gemertenaar heeft aangericht. "Hier wonen voornamelijk senioren, mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt voor een rustige oude dag. Het geld dat ze hebben gespaard voor groot onderhoud is nu weg."
Diep gezaktDe man was bovendien bewindvoerder en heeft mogelijk ook met hun geld gefraudeerd. Martien Huijbers heeft er geen goed woord voor over. "Als je zo omgaat met ouderen en met mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen ben je in mijn ogen heel diep gezakt."
De verdachte Gemertenaar heeft vorige week enkele dagen vastgezeten en is door de recherche verhoord. Eind januari moet hij zich voor de rechter verantwoorden. De 61-jarige man wordt naast fraude ook verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.