Video

Julie-Anne (13) uit Eindhoven wint prijs bij Cartoon Network: een kijkje bij de professionals

22 december 2015 om 10:00
nl
Ze is pas 13 jaar, maar nu al buitengewoon talentvol als het gaat om het maken van animaties. Julie-Anne Dinjens uit Eindhoven deed mee aan een wedstrijd van Cartoon Network en eindigde als eerste. Dinsdag mag ze een kijkje nemen bij deze professionals. "Ik hoop er veel van te leren!"
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Dure, professionele spullen om animaties te maken, heeft Julie-Anne niet. Maar met een simpele tekentablet komt ze een heel eind. "Het is soms lastig omdat ik software heb die voortdurend uitvalt. Als ik mijn werk dan niet heb opgeslagen, is alles weg en moet ik weer opnieuw beginnen. Het duurde daarom best lang voordat ik mijn animatie voor de wedstrijd klaar had", aldus de 13-jarige.
Vragen over lip syncHet meisje won een nieuwe tablet, een tas met allerlei spulletjes en een workshop bij de animators van Cartoon Network. Ze staat te popelen om mee te kijken op de werkvloer, om zo de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.
"Ik heb al een lijstje gemaakt met vragen die ik wil stellen, bijvoorbeeld over lip sync, het bewegen van de mond tijdens een animatie. En de timing van iemand snel of langzaam slaan, hoeveel tekeningetjes je daarvoor moet maken. Ik hoop dat ik dat kan leren."
Kuifje en Gravity FallsBij film vindt Julie-Anne de animaties van Kuifje in de film van Steven Spielberg het mooist. "Die lijken net echt." En op tv is Gravity Falls haar inspiratiebron.
Julie-Anne wil absoluut verder in het animatievak. "Het lijkt me tof om later in een animatiestudio werken of zelf een studio te beginnen."
[youtube:body:https://youtu.be/7NWtW699XME]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.