PSV'er Zoet sloopt toilet en krijgt boete, ook boete voor Lestienne na vechtpartij op Stratumseind

22 december 2015 om 17:46
nl
Politie en justitie onderzoeken nog steeds wat Maxime Lestienne heeft gedaan voordat de PSV'er zaterdagnacht werd opgepakt op het Stratumseind in Eindhoven. Hij heeft er net als ploeggenoot Jeroen Zoet een boete aan overgehouden. Zoet kreeg onder meer een boete voor het slopen van een toilet in een politiecel.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Lestienne werd die zondagmorgen in alle vroegte aangehouden wegens mishandeling. Zoet, die de arrestatie van zijn ploeggenoot probeerde te voorkomen, werd ook opgepakt. Beiden brachten de nacht door in een politiecel.
ZIE OOK: PSV-spelers Lestienne en Zoet opgepakt na vechtpartij op Stratumseind Eindhoven [VIDEO]
Twee boetes voor Zoet  Zoet kreeg twee boetes van in totaal 595 euro. Hiervan is 225 euro voor het vernielen van het toilet in de politiecel; 370 euro werd Zoet opgelegd voor het niet opvolgen van bevelen van agenten.
Het is niet duidelijk hoeveel Lestienne moet betalen; de officier van justitie heeft hierover nog geen besluit genomen. Er wordt nog onderzocht wat hij precies heeft gedaan. Uiteindelijk wordt de hoogte van de boete bepaald door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), zo meldt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. De politie zoekt verder naar de persoon of personen met wie Lestienne het aan de stok heeft gekregen.
Woordenwisseling op weg naar huisVolgens PSV kreeg Lestienne een woordenwisseling op weg naar huis, nadat hij meermalen was lastig gevallen. Dit zou tot duw- en trekwerk hebben geleid. De spelers zijn er bij hun club met excuses vanaf gekomen.
Omstanders filmden het opstootje. Daarop is te zien hoe Lestienne op de grond ligt en geboeid wordt door agenten. Even later wordt de aanvaller in een busje gezet en weggereden richting het bureau.
Een politiewoordvoerder zegt tegen het ED dat het om een 'ordinaire vechtpartij' ging, die kan leiden tot een rechtszaak. "Maar een boete ligt meer voor de hand."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.