PSV wint van zwak Go Ahead Eagles, Siem de Jong maakt enige treffer

10 december 2016 om 22:46 • Aangepast 21 november 2020 om 05:20
PSV boekte zaterdagavond een magere overwinning op Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer had weinig in te brengen tegen de Eindhovenaren. Toch werd het slechts 1-0. Het was Siem de Jong die na 68 minuten het enige doelpunt maakte.
Profielfoto van van der Meer Tom
van der Meer Tom

Coach Phillip Cocu had een paar wijzigingen in de basis doorgevoerd, ten opzichte van de afgelopen weken. Nicolas Isimat en Siem de Jong begonnen op de bank, terwijl Daniel Schwaab en Luciano Narsingh in de basis stonden. Ook Steven Bergwijn, die tegen FK Rostov in de Champions League nog in de basiself stond, begon aan de kant.
PSV neemt initiatiefZoals verwacht nam PSV van begin af aan het initiatief. Go Ahead werd op de eigen helft gedrukt. De eerste echt grote kans was in de 28e minuut voor Bart Ramselaar. Vanuit een moeilijke hoek raakte hij echter de linkerpaal. De rebound mislukte omdat Luuk de Jong de bal niet goed raakte.
Na een minuut of veertig ontstond een tweede grote kans uit een vrije trap van Oleksandr Zinchenko. Hij gaf de bal voor, waardoor Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed half uit zijn goal moest komen. Die raakte de bal niet goed en de bal belandde voor de voeten van Luuk de Jong. Zijn inzet stuitte echter op Zwarthoed.
Geen doelpunten voor rustHoewel Go Ahead werkelijk niets in te brengen had, lukte het PSV niet echt door te dringen tot het doel. De eerste 45 minuten bleven daarom doelpuntloos.

In de tweede helft was het Eindhovense overwicht opnieuw duidelijk, maar nog altijd lukte het PSV niet echt gevaarlijk te worden.
WisselsNa een uur spelen greep Cocu in. Hij haalde Narsingh eruit. Hij zou zomaar eens voor het laatst in PSV-stadion gespeeld kunnen hebben. Mogelijk vertrekt hij in de winterstop. Bergwijn kwam voor hem in de plaats. Even later kwam ook Siem de Jong in het veld. Perreiro, die weinig indruk maakte, moest voor hem wijken.
Het wisselbeleid van Cocu wierp dit keer zijn vruchten af, want het was na 68 minuten spelen Siem de Jong die de 1-0 binnenschoot.
Toch gaf Go Ahead zich niet gewonnen. Zo'n tien minuten voor tijd moest Joshua Brenet aan de noodrem trekken om een aanval van Darren Maatsen te stoppen. Hij leek alleen op PSV-doelman Jeroen Zoet af te gaan, maar dankzij de knappe inzet van de verdediger werd de aanval zonder schade afgeslagen.
In een laatste poging om een tweede treffer te maken, haalde Cocu Zinchenko eruit, die plaats moest maken voor Florian Jozefzoon. Maar ook die kon in de laatste tien minuten weinig inbrengen.

GuardadoEn terug van weggeweest, maar uiteraard nog niet op het veld: Andrés Guardado. Mogelijk kan hij voor de winterstop al meedoen tegen Ajax, al hangt dat af van het verdere herstel van de Mexicaan.