Tien procent meer passagiers voor Eindhoven Airport, zakelijke reiziger belangrijk voor groei 2016

22 december 2015 om 15:35
nl
Zo'n 4,3 miljoen passagiers hebben dit jaar gebruik gemaakt van Eindhoven Airport. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van 2014. Het aantal vluchten nam in 2015 met vijf procent toe naar 30.300. Dat maakte de luchthaven dinsdag bekend.
Profielfoto van Kamp Karin, Sid van der Linden
Geschreven door
Kamp Karin, Sid van der Linden

Oorzaken van de stijging zijn de extra bestemmingen die de luchthaven biedt en het hogere aantal mensen per vlucht.
Eindhoven Airport mag de komende jaren groeien tot 43.000 vluchten in 2020. "We groeien dus volgens verwachting", zegt directeur Joost Meijs. Ook in 2016 wordt groei verwacht: "Eind volgend jaar hopen we op 4,6 miljoen passagiers te zitten."
Zakelijke marktDe groei volgend jaar zit vooral in de zakelijke markt. Dat wil de luchthaven waarmaken door de frequentie van veel vluchten op te schroeven. Kopenhagen is van vijf keer per week naar twaalf gegaan. Lissabon van vier naar veertien. "De vakantievierder is flexibel als het gaat om vluchttijden, bij zakelijke reizigers is dat anders."
Daarnaast begint Transavia in februari met vluchten naar München en Praag. "Vooral de bestemming München wordt met open armen ontvangen door het Brabantse bedrijfsleven", zegt Meijs. De Beierse hoofdstad staat bekend om technische en elektronische industrie.
[Tweet:body:https://twitter.com/Sid91/status/679289139875987456]
Hardste groeierUit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek eerder deze maand naar buiten bracht, blijkt dat Eindhoven Airport het hardste groeit als het gaat om het aantal passagiers.
Na Schiphol is Eindhoven Airport de tweede luchthaven van Nederland. Alle Nederlandse vliegvelden samen kenden in het derde kwartaal van dit jaar de hoogste omzet ooit. Samen verwerkten zij een recordaantal passagiers.[YouTube:https://youtu.be/y6kOfBsSyTI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.