Video

Grote vuurwerkhandelaren druk met voorbereiding: 'Echte fanaten en freaks blijven kopen'

22 december 2015 om 21:26
nl
Moet vuurwerk verboden worden voor particulieren? Vuurwerkvrije zones, is dat misschien een idee? Net als vorig jaar vliegen de meningen over vuurwerk je al om de oren, al lang voordat de vuurpijlen dat doen. Maar de fanaten blijven kopen, stellen grote vuurwerkhandelaren in Breda. Rolf van der Horst: "Hier gaat het goed met de voorverkoop. De liefhebbers zijn al vanaf januari aan het bestellen."
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Van der Horst stelt dat er bij hem in de zaak al meer besteld is, dan vorig jaar rond deze tijd. "Maandag hadden we een avond voor de echte 'freaks' en het was volle bak."
50.000 kilo vuurwerkIn de showroom is het dinsdagmiddag rustig. Achter de schermen, in de opslagbunkers, wordt stug doorgewerkt. Voorraad die binnenkomt wordt opgestapeld, naambordjes bij de schappen geplaatst. Het gaat bij Van der Horst niet over flauwe hoeveelheden. "We kunnen hier in totaal 50.000 kilo opslaan."
Op de dozen staan spectaculair klinkende namen als Blazing Devils, Alcatraz, Red Fury in Blue. Opvallend is dat het bijna allemaal om siervuurwerk gaat. "Dat is waar de mensen voor komen."
Ook Rob van Oosterhout uit Teteringen is helemaal niet ontevreden over de voorverkoop tot nu toe. "Met een ingevuld bestelbriefje naar de winkel komen, dat doen mensen steeds minder. De voorverkoop speelt zich echt af op internet." Een verschuiving dus, maar ook hier blijven liefhebbers terugkomen.
Hohoho... weinig kerstpakken verhuurdEen derde Bredase vuurwerkhandelaar, Peter van den Broek, heeft wel het idee dat bij hem iets minder bestellingen binnenkomen dan vorig jaar. "Maar er wordt per klant wel veel besteld."
Van der Horst ziet ook meer grote dan kleinere bestellingen: "De vaders met zoontjes die voor twintig euro vuurwerk willen, hebben we in de voorverkoop nog weinig gezien. Door het goede weer hebben veel mensen ook nog niet echt het feestdagen-gevoel. Dat zie ik ook aan de verhuur van kerstpakken. Dat wil niet echt dit jaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!