Nep-burgemeester van Haaren actief op Twitter: 'Het beste van Oisterwijk is de weg naar Haaren'

22 december 2015 om 20:15 • Aangepast 21 november 2020 om 13:55
nl
‘Het beste van Oisterwijk is de weg naar Haaren.’ Een boodschap van iemand die zich op Twitter voordoet als de burgemeester van Haaren. De echte burgemeester, Jeannette Zwijnenburg, is volgens een woordvoerder van de gemeente niet blij met haar ongewenste ambtsgenoot. Het account is overigens dinsdagmiddag alweer offline gehaald.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De echte burgemeester van Haaren geeft haar nep-ambtsgenoot tot woensdagmiddag vijf uur om zich te melden. Doet hij of zij dit niet dan zal ze volgens een woordvoerder aangifte doen bij de politie.
Het account van de nep-burgemeester van Haaren bestond sinds 19 december. Sindsdien verstuurde @BgmHaaren zes berichten, waaronder dus de tweet waarin de nep-burgemeester stelde dat ‘het beste van Oisterwijk de weg naar Haaren is’.

De woordvoerder van de gemeente heeft geen idee wie er achter het account zit. “De burgemeester wil diegene de kans geven zijn motief of grieven in een persoonlijk gesprek naar voren te brengen”, vertelt de woordvoerder. De gemeente Haaren hoopt daarom dat de nep-burgemeester zich voor woensdagmiddag vijf uur meldt.
Veel volgers had de nep-burgemeester van Haaren overigens niet. Dinsdagmiddag stond de teller op twee.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.