Video

Rode loper uit voor film 'Het goede leven' in De Mortel, met dorpsbewoners in de hoofdrol

23 december 2015 om 00:24
nl
Veel inwoners van De Mortel konden zichzelf dinsdagavond bewonderen op het witte doek. In het gemeenschapshuis ging de film 'Het goede leven' in première. De film brengt het Brabantse plattelandsleven in beeld met echte dorpsbewoners in de hoofdrol.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Vlak voor de première is filmmaker Martijn Melis nog even zenuwachtig. "Het is toch spannend hoe de reacties zijn, maar die zullen wel goed zijn", zegt hij als hij achter de laptop staat om de film te starten. Hij krijgt gelijk. Het publiek vindt het geweldig.
Rode LoperTot grote hilariteit van veel mensen betreden ze het gemeenschapshuis voor deze filmpremière over een rode loper. De zaal zit bomvol om de dorpsgenoten in de hoofdrol te zien.
De film is het werk van drie jonge Brabantse filmmakers en is een afstudeer project voor de Hoge school van de kunsten in Utrecht.
MaaskantjeVaak is gezegd dat deze film een tegenwicht moet bieden aan de parodie op het Brabantse land in de film New Kids met Maaskantje in de hoofdrol. Dat is niet waar, laat regisseur Youri Dingemans weten. "Wij willen gewoon het echte Brabantse plattelandsleven in beeld brengen."
Op de klanken van de klassieker 'Het leven is goed in mijn Brabantse land' eindigt de film onder luid applaus. "Geweldig, dit laat precies zien zoals het leven hier is, met echte mensen", zegt een dorpsbewoner die voor het eerst een filmrol speelde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.