Video

Cadeaukaarten V&D in één klap waardeloos door dreigend faillissement: 'Wat een boevenstreek'

23 december 2015 om 15:12 • Aangepast 21 november 2020 om 13:53
nl
Mensen die woensdag nog even snel hun cadeaukaart bij het noodlijdende V&D wilden inwisselen, kwamen bedrogen uit. De tegoedbonnen zijn niet meer geldig, nu het bedrijf uitstel van betaling heeft gekregen. De cadeaukaarten zijn niets meer waard. "Wat een boevenstreek."
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Veel mensen kregen een cadeaukaart van V&D in hun kerstpakket. Een vrouwelijke klant uit Sint-Michielsgestel probeerde woensdag bij het V&D-filiaal in Eindhoven haar cadeaukaart in te wisselen voor worstenbroodjes voor de Kerst en nog wat andere spulletjes.
Ook zij had de tegoedbon als kerstcadeau gekregen van het bedrijf waar ze werkt. Maar in de winkel kreeg ze te horen dat de cadeaukaart niet meer wordt ingenomen. "Mijn vriend heeft ook een tegoedbon gekregen van zijn werkgever. Dat is toch 100 euro die je zomaar kunt weggooien."

Wachten op privacy instellingen...


Een Bosschenaar was net op tijd met het inwisselen van zijn cadeaukaart. Hij ging dinsdagavond nog even winkelen, want hij voelde de bui al een beetje hangen. "Vorig jaar was er ook gedoe met de tegoedbonnen toen de V&D in de problemen zat. Daarom heb ik snel kerstinkopen gedaan."
Ruilen niet meer mogelijk, geen geld retourOok mensen die eerder spullen kochten bij V&D hebben pech. Ruilen is niet meer mogelijk en klanten krijgen ook geen geld terug, zo merkte een vrouw die woensdag bij de winkel in Tilburg een horloge wilde ruilen dat ze eerder in de webshop had gekocht. "Echt jammer, ik ben teleurgesteld", aldus de klant.

Wachten op privacy instellingen...

Het uitstel van betaling betreft de hele groep, dus zowel de warenhuizen als de restaurants van La Place. De eigenaar van V&D, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, heeft de stekker uit het bedrijf getrokken, blijkt uit een verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.