Cadeaukaarten V&D in één klap waardeloos door dreigend faillissement: 'Wat een boevenstreek'

23 december 2015 om 15:12
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De cadeaukaarten van V&D zijn niet meer inwisselbaar
1/3 Donkere wolken boven V en D. Uitstel van betaling verleend.
Mensen die woensdag nog even snel hun cadeaukaart bij het noodlijdende V&D wilden inwisselen, kwamen bedrogen uit. De tegoedbonnen zijn niet meer geldig, nu het bedrijf uitstel van betaling heeft gekregen. De cadeaukaarten zijn niets meer waard. "Wat een boevenstreek."
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Veel mensen kregen een cadeaukaart van V&D in hun kerstpakket. Een vrouwelijke klant uit Sint-Michielsgestel probeerde woensdag bij het V&D-filiaal in Eindhoven haar cadeaukaart in te wisselen voor worstenbroodjes voor de Kerst en nog wat andere spulletjes.
Ook zij had de tegoedbon als kerstcadeau gekregen van het bedrijf waar ze werkt. Maar in de winkel kreeg ze te horen dat de cadeaukaart niet meer wordt ingenomen. "Mijn vriend heeft ook een tegoedbon gekregen van zijn werkgever. Dat is toch 100 euro die je zomaar kunt weggooien."
[tweet:body:https://twitter.com/SanSanscript/status/679617292330758145]
Een Bosschenaar was net op tijd met het inwisselen van zijn cadeaukaart. Hij ging dinsdagavond nog even winkelen, want hij voelde de bui al een beetje hangen. "Vorig jaar was er ook gedoe met de tegoedbonnen toen de V&D in de problemen zat. Daarom heb ik snel kerstinkopen gedaan."
Ruilen niet meer mogelijk, geen geld retourOok mensen die eerder spullen kochten bij V&D hebben pech. Ruilen is niet meer mogelijk en klanten krijgen ook geen geld terug, zo merkte een vrouw die woensdag bij de winkel in Tilburg een horloge wilde ruilen dat ze eerder in de webshop had gekocht. "Echt jammer, ik ben teleurgesteld", aldus de klant.
[tweet:body:https://twitter.com/widtvoet/status/679635314873360384]
Het uitstel van betaling betreft de hele groep, dus zowel de warenhuizen als de restaurants van La Place. De eigenaar van V&D, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, heeft de stekker uit het bedrijf getrokken, blijkt uit een verklaring.

Wachten op privacy instellingen...