Gemeente Boxtel tegen 130 kilometer per uur op A2

23 december 2015 om 17:41
nl
De gemeente Boxtel is tegen de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur op een deel van de A2. De verhoging heeft volgens de gemeente negatieve gevolgen voor het milieu. Zo leidt de verhoging van 120 naar 130 kilometer per uur bijvoorbeeld tot een hoger brandstofverbruik, meer vervuiling en meer geluidoverlast.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Dit schrijft het college van burgemeester en wethouders van Boxtel in een brief aan de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Die maakte begin november bekend dat vanaf februari volgend jaar onder meer op een deel van de A2 het gaspedaal iets dieper mag worden ingedrukt.
Boxtel maakt nu bezwaar tegen deze snelheidsverhoging tussen knooppunt Ekkersweijer en de Essche Stroom. Een verhoging die automobilisten volgens de gemeente vijftig seconden tijdwinst zou opleveren. De snelheidsverhoging leidt volgens de gemeente echter ook tot meer ongelukken.
Bezwaar andere gemeenten   Boxtel is niet de eerste gemeente die zich uitspreekt tegen een voorgenomen snelheidsverhoging. Zo tekenden onlangs ook de gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout en Werkendam bezwaar aan tegen het besluit om de maximale snelheid op de A27 te verhogen van 120 naar 130 kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.