Enige echte burgemeester van Haaren doet aangifte tegen 'nep-burgemeester' op Twitter - Omroep Brabant

Enige echte burgemeester van Haaren doet aangifte tegen 'nep-burgemeester' op Twitter

23 december 2015 om 18:22
nl
De burgemeester van Haaren, Jeannette Zwijnenburg, doet aangifte bij de politie van identiteitsfraude. Sinds 19 december deed iemand zich een paar dagen op Twitter voor als burgemeester van Haaren.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Dinsdag liet een woordvoerder van de gemeente weten dat de burgemeester aangifte zou doen wanneer de nep-burgemeester zich niet voor woensdagmiddag vijf uur zou melden. Nu dit niet is gebeurd, meldt de echte burgemeester zich woensdag nog op het politiebureau. Dit laat een woordvoerder van de gemeente weten.
Het account van de nep-burgemeester van Haaren bestond sinds 19 december. Sindsdien werden zes berichten verstuurd. Waaronder een tweet waarin de nep-burgemeester stelt dat ‘het beste van Oisterwijk de weg naar Haaren is’.
Account offlineHet account van de nep-burgemeester werd dinsdagmiddag offline gehaald. Veel volgers had de nep-burgemeester van Haaren overigens niet. Dinsdagmiddag stond de teller op twee.
Volgens de woordvoerder zijn er bij de gemeente niet veel reacties binnengekomen op het nep-burgemeestersaccount. Dinsdag gaf de gemeente Haaren al aan geen idee te hebben wie er achter het account zat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.