Ondankbare deelneemster Help, Mijn Man Is Klusser laat zaak RTL vallen na 'goed gesprek'

23 december 2015 om 19:50
nl
De Roosendaalse Karin de Jongh zet haar kort geding tegen RTL en tegen productiebedrijf Blue Circle niet meer door. Dit bevestigt RTL tegenover Omroep Brabant. De Jongh had de zaak aangespannen vanwege een aflevering van het programma Help, Mijn Man is Klusser, waarin ze de hoofdrol speelt.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De Roosendaalse deed in de aflevering haar beklag over de stopcontacten in haar keuken. Ze was in eerste instantie namelijk helemaal niet blij met de nieuwe keuken van John Williams en zijn klusteam. "Dat gaat echt nooit passen", zei ze stellig.
Deze woorden leverden De Jongh veel kritiek op. Ze staat sindsdien te boek als 'ondankbaar zeikwijf'. Ook pestten omwonenden haar en haar kinderen. Dit terwijl ze zich, naar eigen zeggen, ook positief uitliet over de keuken, maar dit werd nooit getoond.
LEES OOK: 'Ondankbare vrouw in 'Help Mijn Man is Klusser' mooiste moment in decennium John Williams
Kort geding'Stopcontacten-Karin', zoals sommigen haar noemen, liet het niet bij de gewraakte aflevering. Ze beweerde dat RTL en productiebedrijf Blue Circle de originele beelden dusdanig hadden bewerkt, dat ze zo negatief mogelijk zou worden afgeschilderd. Daarom spande ze een kort geding aan.
Eind vorige week spraken alle partijen met elkaar, nog vóór het kort geding. Uit het 'goede gesprek' kwam volgens RTL naar voren dat de uitzending niet bewust was bewerkt. Ook werd duidelijk dat De Jongh wel haar waardering over de keuken toonde.
Wél blijVolgens RTL is De Jongh alsnog blij met het eindresultaat. "Door alle emoties van die week drong het mooie resultaat tijdens de opnamen niet goed tot haar door", aldus een voorlichtster in een schriftelijke verklaring.
De advocaat van de Roosendaalse, Bas Eblé, zei tegen BN DeStem verder dat RTL niets had misdaan, maar dat sociale media ervoor zorgden dat er een eenzijdig beeld van De Jongh was ontstaan. Hij was woensdag niet bereikbaar voor een toelichting.
LEES OOK: ‘Ze maakt weinig kans’, media-advocaat is weinig hoopvol over rechtszaak ondankbare keukenvrouw
Advocaat: laat haar met rustAls oplossing is nu afgesproken dat RTL de beelden niet meer uitzendt. De advocaat van De Jongh heeft in BN DeStem iedereen opgeroepen om haar met rust te laten, omdat ze erg zou lijden onder de 'krankzinnige reacties' die werden gespuwd op sociale media.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.