Video

Duizenden Bosschenaren herdenken doden, ook uit Syrië en Parijs

24 december 2015 om 08:13
nl
Naar schatting een paar duizend mensen liepen woensdagavond mee door de Bossche binnenstad met de vierde Lichtjesprocessie. Organisator is gemeenteraadslid Nol Roos. Met de processie worden de doden en dierbaren door familie en vrienden herdacht.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Het is best emotioneel", zegt een vrouw die vier overleden dierbaren herdenkt. "Ik denk wel elke dag aan ze, maar nu is het toch extra." Ze vindt het, net als alle andere deelnemers, belangrijk om mee te lopen.
Geen familieEen man loopt mee om zijn vrouw te herdenken. "Ik heb bijna geen familie meer, dit is mooi, ik loop ieder jaar mee." Op de Markt in Den Bosch worden de namen omgeroepen van alle overledenen die herdacht worden. Een indrukwekkend lange lijst.
Syrië en ParijsBurgemeester Rombouts spreekt de menigte toe en gaat in op de actualiteit. Hij spreekt over het verdriet om doden in Syrië en bij de aanslagen in Parijs. Dat is een verbintenis met de mensen in Den Bosch: "Want tranen hebben geen nationaliteit en kennen geen grenzen", aldus Rombouts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.