Tilburger helpt vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden met zijn zelfgemaakte stoofpot

23 december 2015 om 23:23
nl
Wim van Rijzingen uit Tilburg zag een paar weken geleden beelden van een tentenkamp met vluchtelingen in Duinkerken. En toen wilde hij iets doen. In een reportage in RTL Nieuws was woensdagavond te zien hoe hij, samen met zes Brabantse vrienden, hulpgoederen en eten naar het kamp bracht.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wim en zijn vrienden hadden van tevoren een grote stoofpot klaargemaakt en die meegenomen naar Frankrijk, samen met de hulpgoederen. Ze trokken een dag uit om op en neer te reizen naar de Franse stad, net over de grens met België, zo is te zien in een reportage bij RTL Nieuws.
In eerste instantie werden ze tegengehouden door de Franse politie. Ze hadden van tevoren toestemming moeten vragen om hulp te bieden aan de vluchtelingen, die vanuit Duinkerken naar Engeland proberen te reizen. Na een goed gesprek met de agenten mochten de zeven vrienden toch het kamp op, waar zo’n 2500 vluchtelingen kamperen in tenten.
Erbarmelijk“De mensen waren erg blij met ons eten”, vertelt Van Rijzingen. De omstandigheden in het provisorische kamp waren volgens hem erbarmelijk. “Overal modder, geen warm water en nauwelijks wc’s en douches.”
Voor Wim van Rijzingen was het de eerste keer dat hij zoiets deed. “En we gaan er nog eens goed over nadenken of we vaker zulke acties gaan doen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.