Vuurwerkoverlast: Eindhoven spant kroon met aantal meldingen

24 december 2015 om 13:42
Inwoners van Eindhoven, Tilburg en Breda ervaren al veel overlast door het afsteken van vuurwerk. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het meldpunt Vuurwerkoverlast. In vier dagen tijd kwamen in deze steden vele honderden meldingen binnen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Eindhoven spant de kroon, met bijna 550 meldingen van vuurwerkoverlast. In Tilburg en Breda gaat het om ruim driehonderd meldingen.
In Den Bosch, Helmond en Bergen op Zoom zijn tot nu toe tussen de honderd en tweehonderd meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen. In Roosendaal nog geen vijftig.
AppIedereen met een smartphone kan schade door vuurwerk direct aan de gemeente melden met foto en GPS-locatie, via de BuitenBeter-app. Daaraan is nu een speciale vuurwerkschadecategorie toegevoegd. Via de app wordt de melding meteen doorgestuurd naar het meldpunt van de desbetreffende gemeente. Gemeenten kunnen hierdoor na de jaarwisseling snel en doelgericht overgaan tot reparatie.
De BuitenBeter-app is oorspronkelijk bedoeld om melding te maken van problemen zoals defecte lantaarnpalen, vernielde speeltoestellen en gaten in de weg.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...