Kerstavond gered: toch nog All You Need Is Love voor tachtig huishoudens in Bladel

24 december 2015 om 22:01 • Aangepast 21 november 2020 om 13:52
nl
Tachtig huishoudens aan de Mastbos in Bladel kunnen op kerstavond toch nog All You Need Is Love kijken. Het leek er even op dat ze het zonder tv zouden moeten doen. Ze zaten de hele dag al zonder stroom nadat er 's ochtends brand was in een installatiekast.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Heel vervelend, zeker nu", beaamde netbeheerder Enexis donderdagmiddag. "Er wordt met man en macht aan gewerkt en de verwachting is dat zij vanavond weer stroom hebben, maar dit kan ook zomaar pas later op de avond zijn."

Wachten op privacy instellingen...

"Hopelijk hebben we genoeg kaarsen", zei een bewoner die naar de werklui stond te kijken bij het transformatorhuisje waar de problemen zijn ontstaan. "Om halftien ging bij ons het licht uit", vertelde hij.
'Oplossing heeft prioriteit'Waar het brandje door was ontstaan, wist Enexis niet. "Dat heeft ook niet onze prioriteit. We willen dat er zo snel mogelijk een oplossing komt."
Volgens een buurtbewoner moest het hele transformatorhuisje vervangen worden. Met een hijskraan werd de oude weggetakeld en een nieuwe neergezet. Op beelden gemaakt door een omwonende is goed te zien hoeveel rook er uit het transformatorhuisje komt.
Friet in plaats van gourmetschotelToen de duisternis inviel, greep de donkere avond om zich heen in de straten in Bladel. Een man gebruikte een zaklampje om de weg vanuit de friettent naar huis bij te schijnen.
"Tja, koken konden we niet, dus heb ik maar friet gehaald", zei hij terwijl hij zijn donkere huis binnenstapte. "Die gourmetschotel kan ik op mijn buik schrijven."
Uren zonder stroomBewoners die getroffen zijn door de storing kregen donderdagmiddag een brief. Hierin werd uitgelegd wat er gebeurd was en dat zij de komende uren nog zonder stroom zouden zitten.
De problemen waren om halfzeven opgelost. Voor de meeste getroffen Bladelaren betekent dat ze toch nog kunnen gourmetten. Gelukkig maar. Kerstavond is toch niet hetzelfde zonder.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.