400.000 euro om jongeren te onderwijzen over de Tweede Wereldoorlog

VUGHT - De komende vier jaar krijgt Kamp Vught in totaal 400.000 euro van de provincie Noord-Brabant. Het geld wordt vooral gebruikt om kinderen en jongeren van scholen te leren over de Tweede Wereldoorlog.
Als tegenprestatie voor deze subsidie moet een bezoek aan het museum aantrekkelijker gemaakt worden. Kamp Vught doet dat met name door 1750 rondleidingen per jaar te geven.

1500 daarvan zijn voor scholieren. Ook hoeven kinderen tot tien jaar geen entree te betalen in Kamp Vught. Jongeren van tien tot en met zeventien jaar betalen drie euro entree. Ook is Kamp Vught op elke eerste woensdag van de maand en op speciale herinneringsdagen gratis open voor het publiek.

Belangrijke herdenkingsplaats
De provincie Brabant wil over vijftig jaar de geschiedenis van Brabant nog steeds door kunnen geven aan volgende generaties. “Kamp Vught is een belangrijke herdenkingsplaats. Een plek waar de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog tastbaar worden en waar de verhalen kunnen en moeten worden verteld”, zegt gedeputeerde Henri Swinkels.

Kamp Vught heeft in het verleden juist moeite gehad om subsidie te krijgen van de provincie. Sinds een aantal jaar kan het monument wel weer rekenen op financiële steun. "Wij krijgen nu voor de derde keer deze subsidie. Het aantal bezoekers is de laatste jaren telkens gegroeid, ook na de invoering van een entreeprijs in februari 2014. Ruim 40.000 kinderen en jongeren bezochten ons in 2015", vertelt een woordvoerder van Kamp Vught.