Peter Koelewijn rockt met Peter Pan Speedrock van het dak af, documentaire op 75ste verjaardag

29 december 2015 om 12:00
nl
‘Kom van dat dak af’, wie ken het niet? Muzikant Peter Koelewijn, ‘godfather van de Nederlandse rock ‘n roll’, is 75 geworden. Vandaag, zijn verjaardag 29 december, zendt Omroep Brabant om halfelf de documentaire ‘Peter Koelewijn, 50 jaar muziek’ uit waarin wordt teruggeblikt op zijn successen van de afgelopen jaren.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Koelewijn was al van jongs af aan weg van muziek. Op dertienjarige leeftijd schreef hij zijn eigen liedjes en was hij in het bezit van een gitaar. Zijn grote doorbraak kwam in 1960 met de hit die iedereen in het land wel kent: ‘Kom van dat dak af’. Na een paar weken stond de single hoog in de top 10 en daarna ging het hard met Peter Koelewijn en The Rockets.
Koelewijn schreef niet alleen zelf hits, maar produceerde ook voor andere artiesten. In de jaren ‘70 was Koelewijn aan het werk als producer, voor onder andere de meidengroep Babe. Eind jaren zeventig scoorde hij een gouden plaat en een Edison met het album ‘Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou’ en in de jaren ‘90 kwam de hit ‘Alice, who the X is Alice?’.
Programmamaker Pètry Gamers volgde de zanger voor een lange periode en keek met hem terug naar de afgelopen vijf decennia. Koelewijn gaat terug naar plekken in Eindhoven die voor hem belangrijk zijn geweest. Daarnaast komen er veel artiesten aan het woord waar Koelewijn mee heeft gewerkt en speelt Peter Pan Speedrock een moderne versie van ‘Kom van dat dat af’ op het dak van het geboortehuis van Koelewijn.
De documentaire is te zien op dinsdag 29 december om 22.30 uur op Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.