1000 mensen trotseren regen voor twintigste Fakkeltocht voor Vrede - Omroep Brabant
Video

1000 mensen trotseren regen voor twintigste Fakkeltocht voor Vrede

24 december 2015 om 22:37
nl
Zeven uur, kerstavond op het Willemsplein in Tilburg. Zo'n duizend mensen trotseren de regen voor de twintigste Fakkeltocht voor Vrede. Jaarlijks lopen Tilburgers met brandende fakkels door de stad voor vrede en tolerantie.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Ieder jaar is er een goed doel gekoppeld aan de fakkeltocht. De opbrengst van de fakkels gaat dit jaar naar De Wijk Helpt, een burgerinitiatief in de wijk Fatima. Daar zijn onlangs vierhonderd vluchtelingen komen wonen. [tweet:body:https://twitter.com/MarrieMeeuwsen/status/680091592150089729]
Geld voor fietsen en breienSara van den Brink zit achter dat burgerinitiatief. "Het gaat al best goed, de vluchtelingen voelen zich al thuis, maar we willen graag activiteiten voor ze gaan organiseren."
Wat voor soort activiteiten dat zijn, weet Van den Brink nog niet precies. "Fietsen, breien het kan allemaal, we gaan het begin volgend jaar echt vormgeven", legt ze uit.[tweet:body:https://twitter.com/MarrieMeeuwsen/status/680086232026734593]
TraditieAls om zeven uur het startsein wordt gegeven voor de fakkeltocht komt de regen met bakken uit de hemel. "We laten ons niet tegenhouden, we zijn niet van suiker", lacht een vrouw.
"Ik loop al voor de twintigste keer mee. Het is traditie geworden om op kerstavond zo de feestdagen te beginnen met wat bezinning en meditatie", vertelt een wat oudere dame.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.