Video

14 arrestaties en 5 gewonden na grote vechtpartij in parkeergarage Barones in Breda

25 december 2015 om 12:06 • Aangepast 21 november 2020 om 13:51
nl
In parkeergarage De Barones aan de Nieuweweg in Breda is in de vroege kerstochtend een enorme vechtpartij uitgebroken. Daarbij vielen zeker vijf gewonden. Zij zijn onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. De politie neemt de zaak hoog op, heeft de directe omgeving afgezet en is op zoek naar de wapens en de auto's van de betrokkenen. Veertien agressieve kerstvierders zijn opgepakt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Na een avondje stappen kregen twee groepen jongeren het met elkaar aan de stok. Dat gebeurde rond halfvijf op de tweede verdieping van de parkeergarage. Er is onder meer geslagen en met messen gestoken. Een aantal slachtoffers liep steekverwondingen op. Na behandeling in het ziekenhuis konden de gewonden weer naar huis.
BewakingsbeeldenIn verband met het verhoor en voor de veiligheid van de slachtoffers zijn enkele agenten meegegaan naar het ziekenhuis. Bewakingsbeelden van winkelcentrum De Barones, dat in het centrum van Breda ligt, moeten meer duidelijkheid geven over de aanleiding van de matpartij.
Een politiewoordvoerder benadrukt dat niemand in levensgevaar verkeert. De verwondingen van de slachtoffers lijken voorlopig mee te vallen. Twee agressieve kerstvierders zijn naar het cellencomplex in Breda gebracht. Mogelijk volgen later vrijdag meer arrestaties.

Wachten op privacy instellingen...

UitgaansgeweldDe vechtersbazen zijn allemaal tussen de twintig en dertig jaar. Gezien de ligging van de parkeergarage in een gebied met cafés en het tijdstip, gaat de politie uit van uitgaansgeweld tussen mensen die na het stappen naar huis gingen.
Rechercheurs zijn op zoek naar getuigen die de vechtpartij mogelijk hebben gefilmd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.