Verveel je je met kerst? Zo kom je de feestdagen toch door: kerstcircus, vrachtwagens of supermarkt

25 december 2015 om 11:08 • Aangepast 21 november 2020 om 13:51
nl
Geen zin in die brunch bij de schoonfamilie? Komen de muren van je huis op je af omdat je je enorm verveelt? Gelukkig is er ieder jaar ook weer genoeg te doen voor mensen die niet weten wat ze moeten doen tijdens de feestdagen. Omroep Brabant helpt je de kerst door, zelfs als je een hekel hebt aan kerst.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Naar de supermarktIeder jaar openen meer en meer supermarkten de deuren. Op Tweede Kerstdag zijn we inmiddels gewend dat we onze boodschappen kunnen doen, maar ook op Eerste Kerstdag zijn tientallen supermarkten in Brabant geopend. We zetten alle geopende supermarkten op een rijtje.
Levende kerststalHet gemeenschapshuis van Gastel is omgetoverd tot een levende kerststal. Het mooie is: de toegang is gratis. Maar omdat de dieren wel hun rust nodig hebben, zijn de openingstijden ietwat beperkt. Op zowel eerste als tweede kerstdag is de kerststal open van 14:00 uur tot 17:00 uur.
KerstcircussenMet een gloednieuwe show zijn de artiesten van het Kerstcircus weer neergestreken in Etten-Leur. Tot begin januari zijn internationale acts te zien. Naast artiesten zijn er ook dierlijke acts met een hond en een pony. Ook in Eindhoven is een Kerstwintercircus: het Parktheater heeft 45 internationale acts aangetrokken voor een winterse voorstelling.
KribkesrouteIn Liempde staan 180 kerststallen buiten in de tuin. Het is een jaarlijkse traditie in het dorp, waar op deze manier een mooie wandelroute ontstaat. 'De Kribkesroute' is voor iedereen op ieder gewenst moment te lopen. Zondag zijn er nog tal van winterse activiteiten die de Kribkesroute het bezoeken nog meer waard maken, zoals muziek en een levende kerststal.
Winterfestijn HelmondSchaatsen én glijden in Helmond. Daar is het Winterfestijn neergestreken, waar jong en oud zich kan vermaken. Naast de schaatsbaan is er ook een ijsblijbaan. Hij is zes meter hoog en dertig meter lang. Wie durft?

Charles Dickens Wie op tweede kerstdag in Tilburg is, kan zomaar in aanraking komen met personages uit de boeken van Charles Dickens. Van twaalf tot vijf uur komen de figuren tot leven op het Pieter Vreedeplein. De personages veranderen het plein in een negentiende-eeuws tafereel met muziek en toneel.
VrachtwagenshowOp tweede kerstdag kunnen liefhebbers van alles wat met vrachtwagens te maken heeft, naar het Mega Trucks Festival in Den Bosch. In de Brabanthallen staan tientallen bijzondere exemplaren. Bijvoorbeeld twee rouwtrucks die kunnen worden ingezet bij een begrafenis. Wie zaterdag niet kan, heeft zondag nog een kans om het festival te bezoeken.
Kerstuitzending Onder OnsGeen zin om de deur uit gaan? Zet dan lekker Omroep Brabant Televisie aan. Op eerste kerstdag kun je kijken naar een speciale kerstuitzending van Onder Ons, met onder anderen zanger JW Roy en burgemeester Jan Hamming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.