Schoonzoon (24) betrokken bij moord op Tilburger, familie geschokt: ‘Hij rouwde met ons mee’

25 december 2015 om 13:21
nl
De 24-jarige schoonzoon van de in september doodgeschoten Tilburger is zeer waarschijnlijk betrokken geweest bij de fatale overval in het huis aan de Betuwestraat. Dat bevestigt een nabestaande in gesprek met Omroep Brabant. De verdachte zou zijn neef en kameraden uit Spijkenisse getipt hebben dat zijn schoonvader in het bezit was van kostbare sieraden en juwelen. “Hij zat vlak na de moord gewoon met ons mee te rouwen”, aldus het familielid.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In totaal werden vijf mannen opgepakt wegens betrokkenheid bij de gewapende overval op 15 september. Twee van hen worden verantwoordelijk gehouden voor de dood van de Tilburger, de andere drie zijn medeplichtig. “Het schijnt dat hij de overval mede tot stand heeft gebracht. Maar wat hij precies heeft gedaan, weten we niet.”
ZIE OOK: Nachtmerrie voor nabestaanden doodgeschoten Tilburger (48): 'Onze broer is koelbloedig vermoord’
'Als een bom ingeslagenDe 24-jarige verdachte heeft wekenlang tegenover zijn schoonfamilie de schijn opgehouden. “Dit nieuws is als een bom ingeslagen. Al die tijd huilde en rouwde hij met ons mee. Hij bezocht zelfs samen met zijn moeder de uitvaartdienst. Dat nemen we hem zeer kwalijk, dat hij recht in ons gezicht heeft staan liegen.”
Het slachtoffer zou zijn schoonzoon dagelijks over de vloer hebben gehad. “Op die manier heeft hij dus veel informatie in kunnen winnen. Die heeft hij dus waarschijnlijk doorgespeeld naar de mannen die onze broer hebben vermoord. Serieus, hoe koelbloedig kun je zijn. Je bent familie…”, zo spreekt de nabestaande felle taal.
ZIE OOK: Verbijstering bij nabestaanden doodgeschoten Tilburger om verlof tbs’er: ‘Hoe kan dit nou verdomme?'
'Dit is zo hard aangekomen'Vrijdag was een eerste voorbereidende zitting in de zaak. Wat zich precies in het huis aan de Betuwestraat heeft afgespeeld, moet tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak duidelijk worden. “Maar voor ons is één ding zeker: als die jongen niet in onze levens was gekomen, dan had Mick nog geleefd. Ik wil die jongen bij de volgende rechtszaak recht in de ogen aankijken en vragen waarom hij dit heeft gedaan. Dit is zó hard bij ons aangekomen.”
De 48-jarige Mick is vermoedelijk in zijn spirituele Godenkamer op de bovenverdieping van zijn huis om het leven gebracht. Eén van de twee verdachten die betrokken was bij de schietpartij, zat op dat moment in een inrichting voor jeugd-tbs'ers. Na de moord meldde hij zich weer in de inrichting.
ZIE OOK: Vrienden konden niets voor doodgeschoten Mick in Tilburg betekenen: ‘Ze zijn hevig getraumatiseerd'
GetraumatiseerdDe mannen die in het huis in de Betuwestraat waren op het moment dat Mick werd doodgeschoten, konden helemaal niets voor hun kameraad betekenen. Ze zijn door de schietpartij hevig getraumatiseerd en krijgen waar nodig professionele hulp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!