Efteling Muzikanten moeten stoppen, maar fans zijn het daar niet mee eens

25 december 2015 om 15:48 • Aangepast 21 november 2020 om 13:51
nl
Acht jaar lang zorgden ze voor vrolijke deuntjes op paden en pleinen in de Efteling, maar dat is vanaf 31 januari verleden tijd. Dan treden de bekende Efteling Muzikanten voor het laatst op in het pretpark. Op Facebook is een pagina opgericht die wil dat de muzikanten blijven. “Geweldig om te zien.”
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

The Slampampers, het Eindhovens muziekgezelschap dat verantwoordelijk is voor de act, hoorde vorige week dat ze moeten stoppen met hun optredens. “Dat was wel even schrikken”, vertelt Leon Steuns van The Slampampers.
Niet voor eeuwig“Toen het project startte, gaf de Efteling al aan dat het niet voor eeuwig zou zijn. Het pretpark werkt met kortlopende contracten, dus ieder jaar hielden we er rekening mee dat het kon stoppen. Maar na acht jaar begin je wel te wennen dat het doorgaat”, legt Leon uit.
Op Facebook springt een groep fans in de bres voor de muzikanten. Met de speciale pagina ‘Efteling muzikanten moeten blijven’ spreken de fans hun steun uit voor de artiesten. “Dat is geweldig om te zien. Heel leuk om te merken dat we fans hebben. Eigenlijk heb je dat niet in de gaten, omdat je gewoon je werk doet.”[Facebook:body:https://www.facebook.com/eftelingmuzikanten/posts/1665601700391677]
Ook op de Facebookpagina van Omroep Brabant laten veel mensen weten het jammer te vinden dat de muzikanten verdwijnen. "Ze zorgen voor sfeer, gezelligheid en leuke muziek", valt te lezen. "Wij genieten elke keer weer van ze als we er zijn", schrijft Bo van Oversteeg.
Speciale bandOndanks dat het werk is voor de muzikanten, heeft dat nooit zo gevoeld, laat Leon weten. “Weet je, ik vind het écht heel jammer dat we moeten stoppen. Dit is toch meer dan werk, we hebben allemaal een speciale band met het park. Je groeit langzaam in het gevoel en de sfeer die er heerst. Stapje voor stapje word je meer Efteling.”
Het Efteling-hoofdstuk sluit op 31 januari. Maar het opent ook perspectieven voor The Slampampers. “We hebben eigenlijk weinig aandacht besteed aan The Slampampers. Dat moet nu weer gebeuren en dat is hartstikke leuk. Het lijkt ons geweldig om weer op te treden op straatfestivals in Europa.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.