Patiënten geëmotioneerd na muzikale kerstwens door verpleegkundigen Máxima Medisch Centrum

25 december 2015 om 15:59 • Aangepast 21 november 2020 om 13:50
nl
Een eerste kerstdag om nooit te vergeten voor de patiënten op de afdeling Neurologie in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Een ziekenhuis is niet bepaald een droomlocatie om je feestdagen door te brengen. Maar dankzij de verpleegkundigen van het ziekenhuis kregen de patiënten toch nog een mooi kerstfeestje.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

"Walking In A Winter Wonderland", schalt het op de afdeling Neurologie. Verpleegkundige Heleen van Haaren heeft haar gitaar van huis genomen om samen met haar collega's de patiënten een hart onder de riem te steken.
Songteksten en gitaar onder de armVan Haaren heeft zangervaring en bedacht dat het wel leuk was om de patiënten op haar afdeling op Eerste Kerstdag muzikaal te begroeten. Ze printte thuis wat songteksten uit en haalde haar collega's over om mee te zingen.

Wachten op privacy instellingen...

Op een rustig moment op de afdeling kwamen patiënten die konden lopen bij elkaar. Daar werden ze toegezongen door hun verpleegkundigen. Patiënten die aan hun bed gebonden waren, kregen zelfs een privé-uitvoering. "Patiënten reageerden heel emotioneel, ontroerd. Ze vonden het heel mooi", laat het Máxima Medisch Centrum weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.