Brabanders kiezen voor 'Brabant' en John Lennon in Top 2000

25 december 2015 om 17:08
nl
Als het aan de Brabantse stemmers van de Top 2000 ligt staat Brabant van Guus Meeuwis op nummer 2 in de lijst. Veel hoger dan de 22e plaats die het nummer daadwerkelijk inneemt. NPO Radio 2 maakte het stemgedrag per provincie bekend. Net als alle andere provincies kozen de Brabanders Imagine van John Lennon als nummer 1.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

De top tien van Brabant is weinig verschillend van de landelijke top 10, op Guus Meeuwis na dan. Dat Brabant wordt verkozen als nummer twee, betekent dat Hotel California' van Eagles een paar plaatsen daalt.
Pink Floyd iets minder populairBlack van Pearl Jam is in Brabant iets populairder dan in de rest van het land. Daarentegen hoeft Pink Floyd at betreft de Brabanders niet in de top 10 te verschijnen. De Britse rockband komt uiteindelijk wel voor in de landelijke top 10.
De Top 2000 volgens de Brabantse stemmers1 John Lennon - 'Imagine' (landelijk: 1)2 Guus Meeuwis - 'Brabant' (22)3 Queen - 'Bohemian Rhapsody' (2)4 Claudia de Breij - 'Mag Ik Dan Bij Jou' (4)5 Eagles - 'Hotel California' (3)6 Led Zeppelin - 'Stairway To Heaven' (5)7 Billy Joel - 'Piano Man' (6)8 Boudewijn de Groot - 'Avond' (7)9 Deep Purple - 'Child In Time' (8)10 Pearl Jam - 'Black' (12)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.