Vier mannen opgepakt voor mishandelen agenten na overval met mes in Tilburg

26 december 2015 om 14:40
nl
Bij een arrestatie in Tilburg, waarbij vrijdagavond een waarschuwingsschot werd gelost, zijn twee agenten gewond geraakt. Zij moesten naar het ziekenhuis, maar mochten daarna weer naar huis. In eerste instantie werden twee mensen opgepakt, maar later zijn nog twee mensen aangehouden.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

De twee agenten waren op vrijdagavond in de Textielstraat in burger aan het surveilleren tegen inbraak tijdens de feestdagen. Toen ze twee mannen die met een grote tv over straat liepen aanspraken en vertelden dat ze van de politie waren, probeerden de verdachten weg te lopen. Ze spraken allebei geen Nederlands.
WaarschuwingsschotDe agente zag op dat moment dat een van hen een hakbijl en een ijzeren staaf in zijn hand had. Ze wilde hem daarom aanhouden. Maar toen de agente hem vastpakte, werd ze ineens door een derde man op de grond gegooid en hard in haar gezicht geslagen.
Ze herhaalde dat ze van de politie was, maar de man bleef slaan. De agente heeft daarom een waarschuwingsschot gelost. De man met het mes en de ijzeren staaf stapte toen snel in een auto en de man die de agente mishandeld had, rende weg.
AanhoudingenEen collega van de agent had ondertussen de andere man die de tv had gedragen onder controle. Hij raakte bij die arrestatie ook gewond. De verdachte is een 30-jarige Tilburger. Hij is naar het bureau gebracht.
Collega’s van de twee mishandelde agenten zagen niet veel later een man lopen op de Reitse Hoevenstraat die zich verdacht gedroeg. Zijn signalement klopte precies met de man die was weggerend nadat hij de agente mishandeld had. Hij verzette zich flink tijdens zijn arrestatie, maar werd deze keer wel ingerekend. Het gaat om een man uit Tilburg van 28 jaar oud.
De weggereden auto werd ook snel gevonden, namelijk op de Dalemdreef in de wijk Reeshof. In de auto zaten twee mannen die ook meteen zijn opgepakt. De verdachten zijn een 23-jarige man uit Tilburg en een 39-jarige man uit Sprang-Capelle. In de auto werd onder meer de ijzeren staaf gevonden.
OvervalLater bleek dat drie van de aangehouden mannen eerder op de avond een overval op een huis in de Ruwerstraat hadden gepleegd. Gewapend met een mes waren ze het huis binnendrongen en er met wat spullen vandoor gegaan, waaronder de televisie. Bij die overval werden ook een paar ramen vernield.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.