Brabant buikt uit onder het zonnetje na warmste kerst ooit

26 december 2015 om 19:25 • Aangepast 21 november 2020 om 13:50
nl
Het waren kerstwandelingen als nooit tevoren: geen sneeuw, niet sleeën maar jassen open en sjaals af. De kerst van 2015 gaat de boeken in als de warmste ooit. Het was nog nooit zo warm sinds het begin van de metingen in 1901.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Het warmterecord stond op 12,9 graden; dat was in 1974. Vannacht werd dat al verbroken, in Woensdrecht werd een temperatuur van 14,1 graden gemeten. Dus in plaats van een kerstwandeling door de sneeuw, liepen vandaag veel mensen met de jas open door de natuur.
'Geef mij maar sneeuw'Honderden mensen genoten van het zonnetje, zoals in de Loonse en Drunense Duinen. "Wij komen hier met enige regelmaat. Vorig jaar tijdens de kerst zag het er heel anders uit. Toen regende het nogal", zegt een meneer met een hond. "Maar geef mij de volgende keer toch maar sneeuw, lekker sleetje rijden", lacht een vrouw.
Dat de natuur vreemde sprongen maakt, bleek ook op de Regte Heide bij Goirle. Daar is een citroenvlinder gezien. Dat is heel uniek voor deze tijd van het jaar volgens boswachter Thomas van der Es.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.