Video

'Hele tuin onder de modder', kapotte waterleiding slaat flink gat in Van Reenenstraat in Oss

27 december 2015 om 11:51 • Aangepast 21 november 2020 om 13:50
nl
Hij liep 's nachts naar beneden om naar het toilet te gaan en een glaasje water te pakken. Wat Jan Pouwels, bewoner van de Van Reenenstraat in Oss, toen ontdekte deed hem verbazen. Een verouderde waterleiding was gesprongen en had beneden vlak voor zijn voordeur een enorm gat in de grond geslagen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

"Twee, drie meter diep met ongeveer een diameter van drie meter", zo schatte Pouwels zondagochtend zodra hij de krater bij daglicht ziet. "Mijn hele tuin zit onder de modder. En in mijn kelder, waar eten ligt, staat een laag water van dertig centimeter."
De foto's die wij ontvingen, lieten weinig aan de fantasie over: de helft van de tuin van Pouwels in de Osse wijk Ruwaard werd verwoest door de gesprongen waterleiding. Kromgetrokken tuinhekjes lieten nog een beetje zien waar de tuin voorheen eindigde. BrabantWater-medewerkers deden hun best de schade te herstellen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Waterleiding hersteld“Helaas weten we nog niet wat de oorzaak van het lek is. Daar doen we momenteel onderzoek naar”, aldus woordvoerster Ilse de Groot van BrabantWater. “De prioriteit was dat eerst de waterleiding werd hersteld, zodat iedereen in de straat weer water heeft. Dat is gelukt.”
De Groot vermoedt dat de kwaliteit van de leiding niet meer optimaal was. “Die leidingen zijn naar moderne maatstaven niet goed genoeg meer. Hierbij ging het om een oudere leiding, die gemaakt was van beton. Nieuwe leidingen zijn van pvc.”
In het vizierBrabantWater heeft naar eigen zeggen talloze oude leidingen in het vizier die moeten worden vervangen, maar dat heeft tijd nodig. “De leiding in Oss gaan we ook vervangen”, aldus De Groot. De werkzaamheden in Oss duren tot zeker drie uur zondagmiddag.
In Oss was in september ook al een waterleiding gesprongen. De schade was toen fors. Ook toen ging het om een verouderde waterleiding. BrabantWater voert elders in Oss al werkzaamheden uit om de oude leidingen te vervangen.
Gesprekken voor oplossen schadeVolgens BrabantWater zijn de eerste gesprekken al geweest over het verhelpen van de schade in de Van Reenenstraat. Maandag gaan alle partijen om de tafel zitten om tot in detail te bespreken hoe alles kan worden opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.