Video

Walhalla voor truckliefhebbers: Mega Trucks Festival in Brabanthallen Den Bosch [FOTO’S]

27 december 2015 om 14:38 • Aangepast 21 november 2020 om 13:49
nl
Vrachtwagens, vrachtwagens en nog eens vrachtwagens. Zo’n 7500 truckliefhebbers zijn zondag in de Brabanthallen in Den Bosch voor het Mega Trucks Festival. En onze fotograaf was erbij.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het evenement ging op tweede kerstdag in de Brabanthallen van start. Toen bezochten al 5000 vrachtwagenfanaten het festival.

Bekijk de hele fotoserie in ons Flickr-album.
Trucks magazineDirecteur Frans van den Hul is blij dat er zoveel jongeren op zijn evenement afkomen. "Er komt binnen nu en een paar jaar een tekort aan chauffeurs, dus moet je de jeugd enthousiast maken", vertelt hij.

Wachten op privacy instellingen...


UitvaarttruckTussen alle felgekleurde trucks valt de truck van Anita en Gijs Kleter uit Boxmeer erg op. Niet alleen vanwege de paarse kleur, maar vooral vanwege de aanhanger. Onder een klein afdakje, op een roestvrijstalen constructie staat op de aanhanger een doodskist. "Met onze truck kunnen wij mensen naar hun laatste rustplaats brengen", legt Gijs Kleter uit.
De uitvaarttruck is van de zoon van Gijs. "Hij zag het niet zitten om dit werk te doen", vertelt de Boxmeerder. "Maar de mensen zijn zó dankbaar dat wij dit werk doen."

Wachten op privacy instellingen...

Grootste van de BeneluxDe truckshow in Den Bosch bestaat al zo'n 25 jaar, maar wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Trucks Magazine. Er staan zo'n 300 vrachtwagens en daarmee is het Mega Trucks Festival de grootste truckshow van de Benelux.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.