Video

Ridders, zwaardvechten en tablets: Kasteel Heeswijk is vernieuwd

27 december 2015 om 18:41 • Aangepast 21 november 2020 om 13:49
nl
Kasteel Heeswijk is vernieuwd. Kon je vroeger alleen maar met een gids door het kasteel, vanaf dit weekend kun je zelf op pad. Het enige wat je daarbij nodig hebt, is een tablet.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Het publiek kon dit weekend tijdens Kerstival voor het eerst kennis maken met het vernieuwde Kasteel Heeswijk. Middeleeuwse kruisridders van de Maltezer Orde toonden tijdens het festival hoe zij leefden in de twaalfde eeuw, toen kasteel Heeswijk ontstond. Vooral de jonge bezoekers bekijken de zwaardgevechten met open mond. "Ik denk dat ik dat ook wel kan, maar dan moet ik wel nog even oefenen", meent een jongen.

Wachten op privacy instellingen...

Vernieuwing was nodigZodra ze daar uitgekeken zijn, kunnen ze bij de receptie een tablet ophalen en beginnen aan hun rondleiding. In iedere kamer geeft de tablet uitleg over de ruimte. Deze vernieuwing was volgens directeur van het kasteel Luc Eekhout nodig: "Het is zonde dat als je zo'n mooi kasteel in Brabant hebt, dat dan alle deuren op slot zitten", vertelt hij. "Nu is het veel leuker dat je overal iets kunt zien en beleven."
De bezoekers zijn enthousiast over de vernieuwing. "Ik vind het echt leuk dat je op deze manier meer informatie krijgt", vertelt een vrouw. "En je kunt nu op eigen initiatief door het hele kasteel lopen. Ik vind het prachtig." De middeleeuwen op deze manier beleven is leuk, vinden veel bezoekers. Al moet het niet te realistisch worden, weet een jonge bezoeker: "Het is leuker om nu te leven, want in de middeleeuwen ging je sneller dood."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.