'Ik wil mijn vrijheid terug', weer gepeperde rekening voor Musa Gürsoy door administratieve fout

27 december 2015 om 16:53
nl
Ondanks beloftes van de overheid heeft Musa Gürsoy uit Waalwijk opnieuw een gepeperde rekening op zijn deurmat gekregen die niet voor hem is bedoeld. Hij is de wanhoop nabij. "Ik ben mentaal en fysiek gebroken."
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Gürsoy kwam twintig jaar geleden in Nederland wonen. Door een administratieve fout zien instanties hem al tijden voor een ander aan, namelijk de notoire wanbetaler Mustafa Gürsoy. Het gevolg: ruim 12.000 euro aan onvoorziene kosten.
De blunder is extra pijnlijk, omdat de Waalwijker in maart al zijn verhaal bekendmaakte. De toenmalige staatssecretaris Fred Teeven beloofde toen in het televisieprogramma RTL Late Night dat hij Musa's ellende wilde oplossen. Gürsoys sofinummer is aangepast en de overheidsinstanties zouden van het probleem weten.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=SJPj9We4IFM]
Brief van ministerieAanvankelijk leek het erop dat alle problemen waren opgelost, maar toen trad Teeven onverwacht af. Gürsoy kreeg hierna slechts een brief van vier kantjes. Daarin stond dat hij zelf contact moest opnemen met de instanties als er weer iets mis zou gaan.
Gürsoy was verbolgen. Hij zei toen: "Deze brief kan ik dan laten zien om te bewijzen wie ik ben en dat de kwestie al langer speelt. Moet ik deze brief dan altijd bij me dragen voortaan?"
Weer een rekeningVoor even leek de problematiek verleden tijd, maar toen vond Gürsoy tijdens de Kerst een gepeperde rekening op zijn deurmat. Of hij binnen twee dagen ruim 1.500 euro wil betalen. "Zo ging ik dus de Kerst en het nieuwe jaar in. Komend jaar begint nu al met ellende."
Het ministerie van Veiligheid en Justitie kon zondag geen inhoudelijk commentaar geven. Gürsoy hoopt in de tussentijd nog altijd op een gedegen oplossing. "Ik wil graag mijn vrijheid terug."
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=4LzlNV05PE0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.