Michael van Gerwen verplettert Darren Webster op WK darts, bereikt probleemloos derde ronde

28 december 2015 om 03:17 • Aangepast 21 november 2020 om 13:48
nl
Michael van Gerwen heeft Darren Webster zondagavond met 4-0 verpletterd. De topdarter uit Gemonde bereikte zonder moeite de derde ronde.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Van Gerwen gooide een indrukwekkend gemiddelde van 109,23 tegen de Engelsman. Hij verloor slechts één van de dertien legs.
ZIE OOK: Liever voetbal dan darts op tv, haaien vangen en Messi: wat je nog niet wist over Michael van Gerwen
De nummer één van de wereldranglijst oogde getergd na zijn tegenvallende optreden in de eerste ronde tegen René Eidams. 'Mighty Mike' had zelfs een vijfde set nodig om de Duitse qualifier te verslaan (3-2).

Wachten op privacy instellingen...

'Overwinning geeft mij heel veel vertrouwen'Van Gerwen blikte na zijn indrukwekkende optreden direct vooruit naar zijn volgende duel in de achtste finales met Raymond van Barneveld. "Deze wedstrijd geeft mij heel veel vertrouwen'', zei hij. "Ik denk dat van Barneveld deze wedstrijd van mij ook heeft gezien. Ik ga die wedstrijd met veel vertrouwen in.''

Wachten op privacy instellingen...


Van Gerwen speelt tegen 'opa' van BarneveldVan Gerwen stuit dinsdag in de achtste finales dus op Raymond van Barneveld. De kersverse opa versloeg in de tweede ronde de zwaarlijvige Brit Stephen Bunting met 4-3. Van Barneveld ontsnapte tijdens een spannend duel aan uitschakeling. "Dit was één van de vreemdste wedstrijden uit mijn loopbaan'', zei de Nederlander.
"Ik dacht ook steeds aan mijn kleinzoon. Doe het dan voor hem, dacht ik. Ik had iets meer geluk dan Stephen. Een paar smerige finishes, daarom heb ik gewonnen.''
Van de Pas ook doorEerder op de dag wist Benito van de Pas uit Tilburg al de derde ronde van het WK darts te bereiken door de Belg Dimitri van den Bergh met 4-2 te verslaan. Vincent van der Voort bereikte ook de laatste zestien. De Nederlander versloeg de Australiër Kyle Anderson (4-2).
Jelle Klaassen kan dinsdag als vijfde en laatste Nederlander de achtste finales bereiken. De Bredanaar neemt het dan op tegen Mervyn King uit Engeland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.