Video

AD Oliebollentest: beste Brabantse oliebollenbakker is Van Iersel uit Tilburg

28 december 2015 om 07:47
nl
Meesterbakker Van Iersel uit Tilburg kwam dit jaar als beste Brabantse oliebollenbakker uit de AD Oliebollentest. De bakker eindigde op de vijftiende plek. “Jaar op jaar laat Van Iersel zien dat zij aan de top meedraaien. Ook dat lukt dit keer”, aldus de jury.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Richard Voets in Tilburg was vorig jaar de beste Brabantse oliebollenbakker. Dit jaar staat hij op plaats negentien.
Het AD bezocht voor de test 164 bedrijven. Volgens de krant gaat de gemiddelde kwaliteit omhoog. 133 zaken kregen een voldoende en 39 zaken scoorden minimaal een 8.  
Beste en slechte oliebollenbakker van NederlandMeesterbakker Voskamp uit Spijkenisse mag zich de beste oliebollenbakker van Nederland noemen. De zaak kwam als beste uit de bus bij de AD Oliebolllentest 2015, schrijft de krant maandag. Volgens de jury krijgt de consument er een “topbol", die het cijfer 10 verdient.
ZIE OOK: Dit zijn de drie beste oliebollenbakkers van Brabant volgens Omroep Brabant
Het allerslechtst uit de test kwam Gebakkraam Parel in Venlo. Die zaak kreeg slechts een 3 voor de oliebollen. “Neem een spons en snijd daar platte stukken van, zes minuten frituren en je hebt de oliebollen van Parel", is het niet malse commentaar.
ZIE OOK: Drukte bij beste Brabantse oliebollenbakker Van Iersel uit Tilburg
De Brabantse bakkers in de AD Oliebollentest op een rijtje15. Meesterbakker Van Iersel – Tilburg - 8,5 19. Gebakkraam Richard Voets – Tilburg – 8,522. Bakkerij van de Mortel – Someren – 8,531. De Oliebollenkraam – Den Bosch - 841. Bakkerij Van Dongen - Made - 7,592. Gebakkraam Arjaans – Tilburg – 6,598. Bakkkerij Doomernik – Heeswijk-Dinther- 6,5103. Gebakkraam Speelman – Eindhoven – 6133. Dre's Bakery - Goirle - 6139. Hollandse Gebakkraam Denies – Breda – 5,5

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.