Video

‘Ik ben Koen en ik lust een oliebol’, Omroep Brabant-verslaggever checkt AD Oliebollentest

28 december 2015 om 10:28 • Aangepast 21 november 2020 om 13:48
nl
De hele dag oliebollen eten. Dat gaat Omroep Brabant-verslaggever Koen Wijn vandaag doen. Maandag werd de jaarlijkse AD Oliebollentest weer gepubliceerd en traditiegetrouw gaat Koen dan de proef op de som nemen. En dat is een stuk zwaarder dan je in eerste instantie zou denken. “Ik ben Koen en ik lust een oliebol”, klinkt het vandaag in meerdere winkels.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Meesterbakker Van Iersel uit Tilburg kwam dit jaar als beste Brabantse oliebollenbakker uit de AD Oliebollentest en daar begon Koen maandagochtend met proeven.
‘Met liefde klaargemaakt’“Ze zijn inderdaad lekker.” Wijn was duidelijk te spreken over de oliebollen van Van Iersel. “10 stuks voor 9 euro en het AD ligt in de winkel”, Koen kon niet wachten toen hij de winkel aan de Aabe-straat inliep. Maar wat is het geheim?

Wachten op privacy instellingen...

“De oliebollen voor alle zaken van Van Iersel worden iedere dag gebakken in de vestiging aan de Ledeboerstraat in Tilburg-Noord. Van daaruit worden ze naar alle vestigingen van Van Iersel gebracht, tien stuks”, aldus een medewerkster. “Ze worden in lekker warm vet met liefde klaargemaakt.”
ZIE OOK: Dit zijn de drie beste oliebollenbakkers van Brabant
‘Verwachten wel meer klanten’De laatste vijf jaar scoorde Van Iersel steeds een 8,5, nu is hij de beste oliebollenbakker van Brabant. “De laatste weken werd er al naar gevraagd in de winkel. We verwachten wel wat extra mensen. Wij zijn er klaar voor.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.