Ouder echtpaar uren vastgebonden op slaapkamer na overval in flat Bartokstraat Tilburg, man gewond - Omroep Brabant
Video

Ouder echtpaar uren vastgebonden op slaapkamer na overval in flat Bartokstraat Tilburg, man gewond

28 december 2015 om 16:46
nl
Een ouder Turks echtpaar van in de zeventig is in de nacht van zondag op maandag overvallen in een flat aan de Bartokstraat in Tilburg. In ieder geval één gemaskerde man zou de flat rond drie uur 's nachts via het balkon van de flat aan de achterkant binnengedrongen zijn. Hij mishandelde de Turkse man. Het echtpaar werd in de slaapkamer vastgebonden en opgesloten. De dader of daders gingen er daarna met een aantal persoonlijke spullen vandoor en lieten het echtpaar in totale verwarring achter.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het zou allemaal rond drie uur 's nachts zijn gebeurd. Pas na enkele uren lukte het de vrouw om los te komen en via het raam om hulp te roepen.
Straat afgezetDe man had verwondingen in zijn gezicht en is naar het ziekenhuis gebracht.  De hevig geëmotioneerde vrouw is naar het bureau gebracht. Door de taalbarrière was voor de politie niet meteen duidelijk wat er was voorgevallen. Later op het bureau kwam het hele verhaal naar boven.
Hulpdiensten zijn maandag de hele dag aanwezig geweest. De politie zette de straat af voor onderzoek.
Een getuige zegt 's nachts een hoop gegil te hebben gehoord. Een andere getuige laat weten dat ze de vrouw met een bebloed kussen op de galerij van de flat zag staan en dat ze om hulp riep. Zij belde daarop de hulpdiensten.
Gaskraan en dode vrouwBegin november en eind april was er ook al commotie in de flat aan de Bartokstraat. In november draaide een verwarde man de gaskraan open in een woning in de flat. Daarop werd de flat werd ontruimd. De man werd aangehouden.
In april werd in de flat het lichaam van Thérèse Hiwat gevonden. Zij was met geweld om het leven gebracht. Buurtbewoners klaagden destijds over de vele inbraken in de flat.
De overval van zondagnacht staat los van deze eerdere gebeurtenissen, benadrukt de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.